Wie houdt er niet van om na een lange dag in schone, fris ruikende lakens te kruipen? Houdt uw beddengoed en matrassen schoon met Vanish Oxi Action Multi Poeder en Gel! Onze producten verwijderen vlekken, doen kleuren herleven en neutraliseren geuren voor een grondige reiniging.

Lees verder om te weten te komen hoe u de beste resultaten behaalt bij het reinigen van uw beddengoed en matras met Vanish.

Op het moment zelf

Zoals met de meeste vlekken, kun je op het moment dat de vlek op je kleding komt het beste meteen spoelen met water. Voor sommige vlekken zoals bloedvlekken, is koud water het beste. Vetvlekken verwijderen kun je beter met warm of heet water doen. Bekijk onze vlekkengids voor de beste manieren.

Geen water bij de hand? Dep maar let op dat je niet gaat wrijven, dan kan de vlek namelijk in het textiel worden gewreven en juist groter worden. Deppen zorgt ervoor dat het overtollige deel van de vlek wordt afgenomen en voorkomt dat de vlek groter wordt. Vervolgens kun je eenmaal thuis de onderstaande tips volgen.

Een paar dagen later

Vaak worden de vlekken pas opgemerkt bij het omkleden of wanneer je de kleding in de wasmand doet. Als dit gebeurt, dan kun je niet zomaar spoelen en deppen, omdat de vlek vaak al ingedroogd zal zijn. Daarom zal je het meteen moeten wassen, met een voorbehandeling voor de vlek. Vanish Oxi Action Pink poeder werkt goed voor de meeste gekleurde kleding, als je het niet zeker weet kun je altijd een kijkje nemen in de vlekkengids.

Algemene regels voor een voorbehandeling met Vanish:

  1. Neem de schep uit de Vanish pot en vul deze met ¼ poeder en met ¾ water
  2. Meng dit goed door elkaar
  3. Breng het mengsel direct aan op de ingedroogde vlek, waarbij alleen het oppervlak van de vlek wordt bedekt.
  4. Gebruik de onderkant van de doseerknop om het mengsel aan te brengen
  5. Laat het mengsel vijf minuten inwerken, voordat je het in de wasmachine doet
  6. Vervolgens kun je de kleren wassen zoals je gewoonlijk doet. Eventueel kun je een schepje Vanish poeder toevoegen aan de was om enkele verborgen vlekken te verhelpen.

ACTUALITEIT & ARTIKELS