We hebben het allemaal druk en je huis opgeruimd en schoon houden kan dan ook een flinke opgave zijn. Vooral het onderhouden van de bekleding van je meubels kan er dan nog wel eens bij inschieten. Daarom geven wij je stapsgewijze instructies voor hoe je je bekleding effectief en makkelijk kunt reinigen. Het reinigen van de bekleding is een belangrijke stap die helpt je meubels langer mooi te houden en ervoor zorgt dat je er dus langer van kunt genieten. Lees er hier alles over!

Stap 1: Voorbereiding

Zoek naar een bekleding reiniger die speciaal is ontworpen voor jouw type bekleding, of deze nu van stof of leer is. Tapijt bekleding reiniger werkt bijvoorbeeld heel anders dan bank bekleding reiniger. Ook de stoelbekleding van de auto reinigen vraagt een eigen aanpak, vlekken op autostoel verwijderen is niet hetzelfde als een meubelstuk in je huis. De Vanish Oxi Action Multi Power Gel is een geweldige allrounder voor het verwijderen van vlekken, maar check altijd vooraf het waslabel de bekleding. Voor het aanbrengen van de reiniger raden we altijd een schone doek of spons aan.

Stap 2: Stofzuigen

Stofzuigen is een belangrijk onderdeel van het reinigingsproces, omdat het los vuil en stof van het oppervlak verwijdert, waardoor het daarna gemakkelijker schoon te maken is. Gebruik een opzetborstel of een zachte borstel om vuil en stof voorzichtig te verwijderen. Besteed extra aandacht aan spleten en moeilijk bereikbare plekken. Door je bekleding goed te stofzuigen, zorg je ervoor dat je bekleding reiniger beter z’n werk kan doen.

Stap 3 - Testen

Door middel van een kleine test kun je controleren of de bekleding reiniger of het product dat je gebruikt geen schade of verkleuring aan je bekleding veroorzaakt. Om een test uit te voeren kies je een klein, onopvallend deel van de bekleding, zoals de achterkant of onderkant van een kussen. Breng een kleine hoeveelheid van de reinigingsoplossing of het product aan en dep het voorzichtig af met een schone doek. Controleer op kleurvervaging of beschadiging van de stof. Als er na een paar minuten niets geks gebeurt, kun je met een gerust hart het product gebruiken voor het reinigen van je bekleding.

Stap 4: De bekleding reiniger aanbrengen

Het Vanish Carpet Care & Upholstery Vacuum Up Foam* is een bekleding reiniger schuim, ideaal voor grotere oppervlakken, zoals een stoffen bank schoonmaken. Zo ga je te werk: voor gebruik goed schudden, vervolgens sprayen en het schuim verdelen met een kleurvaste, schone borstel of een schone, vochtige dweil/spons. Dan 2 uur laten inwerken of tot het helemaal droog is. Hierna kun je het gebied stofzuigen.

Gebruik de Vanish Gold Oxi Action Carpet Care & Upholstery Stain Remover Spray* om specifieke vlekken aan te pakken. Het zorgt voor een effectieve vlekverwijdering in slechts 30 seconden. Verwijder eerst overtollig vuil en open het mondstuk. Spray de bekleding reiniger op de vlek en laat maximaal 5 minuten inwerken. Dep de vlek in plaats van te wrijven en verwijder overtollig product met een schone doek. Bij twijfel eerst testen op een klein, onopvallend plekje voordat het op een groter oppervlak wordt aangebracht.

*Succesvolle resultaten zijn niet gegarandeerd. Controleer altijd de etiketten en volg de instructies.

Leren bekleding reinigen

Bij het reinigen van lederen bekleding is het belangrijk om een zachte reinigingsoplossing te gebruiken die speciaal voor leer is ontworpen. Breng de oplossing aan op een schone doek en veeg voorzichtig over het leer, waarbij je je concentreert op eventuele vlekken of vuil. Vermijd het gebruik van te veel water of het ‘weken’ van het leer, omdat dit het leer kan beschadigen. Gebruik na het reinigen een droge doek om overtollig vocht te verwijderen en laat het leer op natuurlijke wijze aan de lucht drogen.

Stap 5: Drogen en onderhouden

Het goed laten drogen na reiniging en het regelmatig onderhouden van de bekleding zijn essentieel om de levensduur van je meubels te verlengen. Maar dit geldt ook voor andere gebruiksvoorwerpen in je huis, zoals bij je matras en beddengoed schoonmaken. Om de bekleding na het reinigen te drogen, begin je met het voorzichtig deppen van overtollig vocht met een schone, droge doek of handdoek. Vermijd krachtig wrijven over de stof, omdat dit schade kan veroorzaken of pluisjes kan achterlaten. Laat de bekleding op natuurlijke wijze aan de lucht drogen in een goed geventileerde ruimte. Je kunt ook een ventilator gebruiken of ramen openen om het droogproces te versnellen.

AANBEVOLEN PRODUCT

Vanish Spray Oxi Action Droge Vlekverwijderaar

Vanish Spray Oxi Action Droge Vlekverwijderaar

Vanish Oxi Action Wasbooster Gel

Vanish Oxi Action Wasbooster Gel

Vanish Oxi Action Whitening Booster Gel

Vanish Oxi Action Whitening Booster Gel

Online artikels