Hoe verwijder je koffievlekken uit witte kleding?

Een koffievlek in je witte shirt of blouse kan vreselijk zijn, maar je krijgt hem makkelijker weg dan je denkt. Hoe sneller je er bij bent, hoe gemakkelijker je deze vlek kunt verwijderen. Een ingedroogde koffievlek eist wat meer werk. Lees door voor onze tips om koffievlekken uit witte kleren te krijgen.

Aanbevolen

Vanish Oxi Action Poeder

Vanish Oxi Action Poeder

Vanish Oxi Action

Vanish Oxi Action

Gebruiksaanwijzing

  1. Neem een schep van Vanish Oxi Action poeder voor witte kleding.
  2. Giet het direct in je machine of voeg het toe aan de lade voor je wasmiddel.
  3. Zet je gebruikelijke programma aan.

Belangrijk: Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking staan. Gebruik het niet op wol, zijde of leer. Gebruik het ook niet op afgewerkte materialen, zoals hout, metalen, enzovoorts.

Koffievlekken verwijderen uit je witte kleren

  1. Probeer de koffievlek direct aan te pakken met koud water. Laat je kleren het water volledig absorberen tot het water door je kleding heen loopt. Dit kan 10 to 15 minuten duren.
  2. Als de vlek er nog steeds zit, gebruik dan een ¼ schep Oxi Action poeder en meng dit met ¾ warm water. Wrijf dit in de vlek met de onderkant van de schep. Laat dit mengsel 4 tot 10 minuten intrekken en was je kleren vervolgens als gewoonlijk.

Al deze tips gelden ook voor tapijten, beddengoed en handdoeken.

Hoe verwijder je hardnekkige koffievlekken uit je kleren?

Een nieuwe vlek kan je direct aanpakken met koud water. Bij het verwijderen van een oude, ingewerkte koffievlek komt er iets meer bij kijken. Het is essentieel dat jij witte kleren goed laat weken om oude koffievlekken te verwijderen. Deze vlekken zijn veel hardnekkiger, maar met Vanish Oxi Action kan je de vlek effectief wegkrijgen.

  1. Geef je kleding een voorbehandeling, zoals hierboven beschreven.
  2. Laat je kleren met koffievlekken 5 minuten inweken met Vanish Oxi Action, voordat jij ze in de wasmachine doet.

Vermijd strijken of drogen in de droger als de vlek blijft aanhouden. Als je dat wel doet kan de koffievlek indrogen in je kleding, waardoor de vlek blijft zitten. Om er zeker van te zijn dat je geen koffievlekken meer in je kleding hebt kan jij je witte kleding tegen het licht aanhouden. Als de vlekken nog zichtbaar zijn, herhaal dan de hierboven beschreven stappen.1

Als jij elke ochtend behoefte hebt aan een dosis cafeïne, dan is het vermijden van een koffievlek niet gemakkelijk. Met deze tips ben je in ieder geval voorbereid, als het zover is. Lees alles over de verschillende soorten koffie en wat voor vlekken ze in je kleding kunnen maken.

Hoe verwijder je koffievlekken uit je kleding?

Ongelukje in de vergaderruimte? Gebruik de volgende stappen om er zeker van te zijn dat je die koffievlek kunt verwijderen. Top Tip: Laat de koffievlek niet uitdrogen, houd de vlek vochtig tot je thuis bent. Gebruik Vanish Oxi Action poeder. Behandel de vlek eerst voor en was je kleding vervolgens als gebruik.

Stap 1: Neem ¼ schep van Vanish Oxi Action Poeder en voeg ¾ warm water toe(40°C maximum), meng het goed door elkaar en breng het aan op de vlek.

Stap 2: Wrijf het mengsel in op de koffievlek met de onderkant van je schepje, deze is speciaal ontworpen om Vanish in de vlek in te laten werken.

Stap 3: Laat het maximaal 10 minuten inwerken, je zou al verschil moeten merken.

Stap 4: Doe je kleren in de wasmachine en voeg een schep Vanish Oxi Action poeder toe aan je wasmiddel.

Stap 5: Was je kleding als gebruikelijk, Vanish doet zijn werk en je kleren komen weer vlekkeloos uit de wasmachine.

Nu jouw kleding weer helemaal schoon is, kan jij weer aan de slag!

ONLINE ARTIKELS