VOORBEREIDINGEN VOOR EEN PICKNICK

Als je wilt gaan picknicken, zijn er een aantal dingen om aan te denken, en zonnebrandcrème is niet het belangrijkste dat je kunt vergeten. Er zijn een aantal voorbereidingen nodig om ervoor te zorgen dat het een geslaagde dag wordt, van het eten tot aan de spelletjes. Met onze tips maak je van je picknick een succes en weet je ook wat je moet als er vlekken op je kleding komen…

Als je wilt gaan picknicken, zijn er een aantal dingen om aan te denken, en zonnebrandcrème is niet het belangrijkste dat je kunt vergeten. Er zijn een aantal voorbereidingen nodig om ervoor te zorgen dat het een geslaagde dag wordt, van het eten tot aan de spelletjes. Met onze tips maak je van je picknick een succes en weet je ook wat je moet als er vlekken op je kleding komen…

Het eten

Een picknickmand maken met daarin je favoriete snacks, kan deze dag extra speciaal maken. Waar je ook van houdt, er is genoeg om uit te kiezen: van boterhammen tot cake en van koekjes tot fruit. Als je vlekken op je kleding wilt voorkomen, neem dan zo min mogelijk sappig fruit mee, zoals mango, watermeloen of tomaat, omdat het sap van deze vruchten makkelijk op je kleding druipt. Genoeg drinken is belangrijk, zeker wanneer het warm is, dus neem ook een tot twee liter water per persoon mee.

Een plek uitkiezen

Picknicken kun je het beste doen op een vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor de kinderen om rond te rennen of spelletjes te spelen. Het is ook belangrijk dat er schaduw in de buurt is, waar je kunt gaat zitten als het te warm wordt. Zoek daarom een plek vlakbij een grote boom, of neem zelf een parasol mee. Het kan ook een goed idee zijn om een picknickdeken mee te nemen, om jezelf te beschermen tegen grasvlekken. Dit hoeft niet per se een echte deken te zijn; je kunt ook een oude doek, een tafelkleed of een grote sjaal gebruiken, zolang je maar iets hebt om op de grond te leggen. Zo kun je comfortabel in het gras liggen, zonder je zorgen te maken dat er vlekken in je kleding komen.

Spelletjes

Frisbee, badminton, jeu de boules en voetbal zijn leuke spelletjes voor bij het picknicken. Kijk wat je nog thuis hebt liggen en bedenk wat je familie en vrienden het leukst vinden om te doen. Als je de benodigdheden hiervoor niet hebt, kunnen spelletjes als tikkertje, Annemaria Koekoek of wie het hardst kan rennen ook leuk zijn. Natuurlijk kan te veel inspanning ervoor zorgen dat je gaat zweten, dus zorg voor voldoende pauzes tussen de spelletjes door, zodat je even kunt afkoelen en je kleding niet plakkerig gaat aanvoelen. En als je kleren vies worden, maakt Vanish ze weer schoon.

Overige spullen

Een paar klapstoeltjes meenemen kan zorgen voor een beetje extra comfort. Denk ook aan een insectenwerend middel, zonnebrandcrème en wat pleisters en antibacteriële zalf (als je zalf of crème gebruikt, pas dan op dat deze niet op je kleding komt te zitten). Ook een opgeladen mobiele telefoon is essentieel; hiermee kun je foto's maken, ervoor zorgen dat je je vrienden of familie altijd terug kunt vinden en het komt goed van pas in noodgevallen.

Vlekken verwijderen na een picknick

Tijdens een picknick kunnen er gemakkelijk vlekken in je kleding komen te zitten, van bijvoorbeeld zonnebrandcrème, gras, fruit of sap. Hierover hoef je je geen zorgen te maken wanneer je van de zon aan het genieten bent, want Vanish verwijdert vlekken snel, makkelijk en effectief. En terwijl je je kleding laat weken om de vlekken eruit te krijgen, kun je zelf iets anders gaan doen.

Om je kleding na een picknick zo effectief mogelijk schoon te krijgen, breng je wat Vanish Powergel voorbehandeling  aan op de vlekken. Wrijf de gel goed in met behulp van de speciaal hiervoor ontworpen achterkant van de doseerdop en laat 1 tot 5 minuten intrekken. Was het kledingstuk hierna in de wasmachine zoals gebruikelijk, maar voeg een lepel Vanish Gold Oxi Action Poeder toe voor het beste resultaat.