VLEKKEN VERWIJDEREN: EEN KWESTIE VAN TIJD

Vaak ontdek je een vlek te laat: de vlek is al in je kleding getrokken. Deze vlekken verwijderen is moeilijker dan even spoelen met water. Tips van Vanish voor vlekken verwijderen, afhankelijk van hoelang ze al in je kleding zitten!

Vaak ontdek je een vlek te laat: de vlek is al in je kleding getrokken. Deze vlekken verwijderen is moeilijker dan even spoelen met water. Tips van Vanish voor vlekken verwijderen, afhankelijk van hoelang ze al in je kleding zitten!

Op het moment zelf

Zoals met de meeste vlekken, kun je op het moment dat de vlek op je kleding komt het beste meteen spoelen met water. Voor sommige vlekken zoals bloedvlekken, is koud water het beste. Vetvlekken verwijderen kun je beter met warm of heet water doen. Bekijk onze vlekkengids voor de beste manieren.

Geen water bij de hand? Dep maar let op dat je niet gaat wrijven, dan kan de vlek namelijk in het texiel worden gewreven en juist groter worden. Deppen zorgt ervoor dat het overtollige deel van de vlek wordt afgenomen en voorkomt dat de vlek groter wordt. Vervolgens kun je eenmaal thuis de onderstaande tips volgen.

Een paar dagen later

Vaak worden de vlekken pas opgemerkt bij het omkleden of wanneer je de kleding in de wasmand doet. Als dit gebeurt, dan kun je niet zomaar spoelen en deppen, omdat de vlek vaak al ingedroogd zal zijn. Daarom zal je het meteen moeten wassen, met een voorbehandeling voor de vlek. Vanish Oxi Action Gold poeder werkt goed voor de meeste gekleurde kleding, als je het niet zeker weet kun je altijd een kijkje nemen in de vlekkengids.

Algemene regels voor een voorbehandeling met Vanish:

  1. Neem de schep uit de Vanish pot en vul deze met ¼ poeder en met ¾ water
  2. Meng dit goed door elkaar
  3. Breng het mengsel direct aan op de ingedroogde vlek, waarbij alleen het oppervlak van de vlek wordt bedekt.
  4. Gebruik de onderkant van de doseerknop om het mengsel aan te brengen     
  5. Laat het mengsel vijf minuten inwerken, voordat je het in de wasmachine doet
  6. Vervolgens kun je de kleren wassen zoals je gewoonlijk doet. Eventueel kun je een schepje Vanish poeder toevoegen aan de was om enkele verborgen vlekken te verhelpen.

Weken na de gebeurtenis

Bij sommige vlekken gaan er weken overheen voordat deze worden opgemerkt, zeker als de kleding zelden wordt gebruikt of gedragen. Deze vlekken verwijderen zal langer duren. In het geval van langdurige vlekken is de beste manier; inweken. Probeer hiervoor Vanish Oxi Action Gold poeder en volg de volgende stappen:

  1. Voeg een schepje poeder toe aan vier liter warm water en laat het kledingstuk inweken
  2. Laat gekleurde was een uur inweken
  3. Witte was kun je maximaal zes uur laten inweken
  4. Wring de kleding na het inweken uit en voeg deze bij de was

Zoals je ziet pakt Vanish vlekken aan, ook al zijn deze weken oud. Als het de eerste keer niet helemaal effectief is, herhaal dan de procedure opnieuw. Voor meer tips bij vlekken verwijderen, neem je een kijkje bij de rest van onze artikelen.