MAAK EENS EEN LANGE WANDELING VOOR EEN AVONTUURLIJK WEEKEND!

Voorbereiding

Als je een lange wandeling gaat maken, is het belangrijk om de juiste spullen mee te nemen en om de juiste kleding te dragen: lichtgewicht, maar bestendig.

Een goede rugzak en een paar stevige wandelschoenen zijn aan te raden, net als waterdichte kleding, voor het geval het weer niet meezit. Het beste kun je verschillende lagen ademende kleding dragen. Als je in de winter gaat wandelen, zijn een fleecevest, een warme broek en een extra setje kleding onmisbaar.

Verschillende soorten terrein

Er zijn wandelroutes in alle soorten en maten, waardoor je je wandeling zo uitdagend kunt maken als je zelf wilt. Maar kans op vlekken is er altijd!

  • Vlak terrein

Vlak terrein is ideaal voor beginners of voor degenen die gewoon een ontspannende wandeling willen maken. Of je nu langs een rivier, een meer of door open velden loopt, op vlak terrein ben je meestal omringd door gras, modder en bossen.

  • Heuvelachtig terrein

Heuvelachtig terrein bestaat meestal uit gras, klei of steen. Het is ideaal voor degenen die van een mooi uitzicht houden. De kans is groot dat je na je wandeling onder de viezigheid, stof of moddervlekken zit.

  • Steile heuvels

Wandelen over steile heuvels betekent vaak dat je moet klauteren naar de top en is dan ook niet voor bangeriken. Of je nu op kleigrond, stenen of sneeuw en ijs loopt, bij dit soort wandelingen zul je ongetwijfeld je handen vuil maken!

Veelvoorkomende vlekken tijdens het wandelen

Een lange wandeling zal, net als veel andere activiteiten in de buitenlucht, waarschijnlijk haar sporen nalaten op je kleding.  De vlekken kun je zien als een bewijs van jouw avontuur, of deze nu zijn ontstaan door het springen over plassen, het lopen door de modder, of het beklimmen van heuvels. Gelukkig kun je de meest voorkomende vlekken gemakkelijk behandelen als je de juiste producten van Vanish gebruikt.

Om  hardnekkige moddervlekken te verwijderen, meng je ¼ lepel Vanish Oxi Action Gold Poedermet ¾ lepel warm water, tot er een pasta ontstaat. Wrijf het mengsel op beide kanten van de vlek en laat het tot vijf minuten intrekken, voordat je de kleding zoals gebruikelijk. Voeg een lepel Vanish toe aan je was voor het beste resultaat.

Grasvlekken kun je verwijderen door je kleding binnenstebuiten te keren en de vlekken af te spoelen met koud water. Gebruik Vanish Gold Oxi Action Poeder als de vlekken hardnekkig zijn: vul de doseerlepel met 20ml Vanish Gold Oxi Action Poeder en wrijf dit in de vlek. Laat het 10 minuten intrekken en was de kleding vervolgens zoals gebruikelijk, maar voeg nog eens 60ml gel toe aan de was.

Om zweetvlekken en zweetgeurtjes te verwijderen, kun je je kleding het beste laat weken in een mengsel van 60ml Vanish Gold Oxi Action Poeder en 4 liter warm water.

Waar je ook gaat wandelen, zorg ervoor dat je goed voorbereid bent door onze tips te volgen, maar zorg er vooral voor dat je van de wandeling geniet! Dankzij Vanish zijn vlekken het laatste waar je je zorgen over hoeft te maken.