Creëer de perfecte sportdag

Wanneer de zomer arriveert, is er eindelijk weer de mogelijkheid om naar buiten te gaan en te spelen. Met een zomer met grote sport evenementen in het verschiet, is een mini sportdag voor de kinderen en hun vrienden een goede manier om ze aan te moedigen om actief te sporten en in een teamverband samen te werken.

Wanneer de zomer arriveert, is er eindelijk weer de mogelijkheid om naar buiten te gaan en te spelen. Met een zomer met grote sport evenementen in het verschiet, is een mini sportdag voor de kinderen en hun vrienden een goede manier om ze aan te moedigen om actief te sporten en in een teamverband samen te werken.

Kinderen worden gemakkelijk vuil en zonder twijfel zullen je kinderen na de sportactiviteiten met vlekken op hun kleding aan komen zetten. Maar maak je hier geen zorgen over, want terwijl iedereen zich vermaakt kan Vanish eenvoudig de vlekken verwijderen.

Er zijn talloze manieren om de perfecte sportdag voor je kinderen te organiseren De volgende manieren zou je kunnen gebruiken of de perfecte sportdag te organiseren:

Iedereen verdient een medaille!

Knutsel de medailles aan het begin van de sportactiviteiten, wanneer de kinderen nog rustig en geconcentreerd zijn. Aan het einde van de sportdag kunnen de medailles dan uitgereikt worden.

Stap 1: Om ervoor te zorgen dat alle medailles precies dezelfde grootte hebben, kun je het best het basis model voor de medaille tekenen door een kopje op de kop te houden en hier omheen een lijn te trekken.

Stap 2: Kinderen zijn fantasierijk, voorzie hen daarom met zo veel mogelijk versiersels waarmee ze de medaille kunnen decoreren. Denk hierbij aan pennen, linten, sterren of iets wat glinstert, zodat ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan.

Stap 3: Wanneer de medailles allemaal zijn versierd en opgedroogd, kun je ze zelfs lamineren zodat ze langer meegaan. Maak een gaatje aan de bovenkant van de medaille, en rijg hier een lint doorheen.

Waarom zou je niet een mini voetbalwedstrijd organiseren?

Een mini voetbalwedstrijd hoeft niet een volle 11 tegen 11 wedstrijd te worden met een duur van 90 minuten. Een team van vier of vijf spelers is genoeg en kan gemakkelijk in de achtertuin of in het park worden gehouden. Daarnaast zitten kinderen vaak vol energie, waardoor ze gemakkelijk een wedstrijd van 20 minuten moeten kunnen spelen. Laat ze tussendoor 10 minuten rusten, en laat ze van speelveld ruilen zodat het als een echte voetbalwedstrijd aanvoelt.

Sprintjes

Dit is het gemakkelijkste spel dat je kunt organiseren. Het zal bij dit spel onvermijdelijk zijn dat iemand valt en zich bezeert, dus zorg ervoor dat je de grond waar de kinderen zullen rennen hebt gecontroleerd en verwijder objecten die de kinderen potentieel pijn zouden kunnen doen. Laat tenslotte twee volwassenen met een groot lint bij de finish staan, zodat de winnaar door het lint kan rennen. Klaar voor de start? Gaan!

Kogelstoten (zonder gevaar)

Pittenzakken zijn een veel veiliger en lichter alternatief voor je kinderen om mee te gooien. Wanneer je verschillende kleuren zakken hebt kunnen bemachtigen, geef dan iedereen een andere kleur pittenzak zodat je goed kunt zien we eerste, tweede of derde is.

Estafette

Estafette is een van de leukste sportactiviteiten waarbij teamwork vereist is. Daarom is estafette een leuk spel om je sportdag mee te eindigen voor de medaille ceremonie. Verdeel de teams gelijkmatig, afhankelijk van de hoeveelheid kinderen die meedoen. Geef ze een voorwerp waarmee ze gemakkelijk kunnen rennen en elkaar geen pijn doen wanneer ze het voorwerp doorgeven.

De medaille ceremonie

Herinner je je de medailles nog die iedereen zelf op het begin kon maken? Haal de medailles door elkaar, zodat niemand zijn eigen gemaakte medaille uiteindelijk krijgt. Gun tenslotte iedereen die mee heeft gedaan een medaille voor zijn goede inzet.

Zorg er altijd voor dat je kinderpleisters in de buurt hebt, zodat je voorbereid bent wanneer iemand zich stoot of schaaft tijdens de sportactiviteit. Mocht je uiteindelijk erachter komen dat de kleren van je kleine atleet onder de gras-, modder- of bloedvlekken zit na de leuke sportdag, kan je altijd op de hulp van Vanish vertrouwen.

Ontdek de vlekkengids, die jou de oplossing biedt wanneer je kind onder de vlekken zit na een perfecte sportdag buiten.