Zweetvlekken verwijderen

Zweetvlekken verwijderen ... we weten het bijna allemaal, deodorant en zweet veroorzaken soms hardnekkige vlekken. Zweetvlekken verwijderen kan een lastige klus zijn en het is niet alleen de zweetvlek die erg vervelend is, het is ook die vervelende zweetlucht. Gelukkig rekent Vanish Oxi Action af met elke zweetvlek op je kleren.

Waarom zijn zweetvlekken zo moeilijk te verwijderen

Zweetvlekken ontstaan door een reactie tussen het zout uit het zweet en de aluminiumdeeltjes die in veel deodoranten (die zitten erin om huidirritatie tegen te gaan) zitten. Ook vervelend aan zweetvlekken is dat er van die nare gele vlekken door ontstaan. Zweetvlekken en zweetlucht verwijderen kan extra moeilijk zijn omdat er synthetische stoffen zijn verwerkt in je kleding. Je kan dus sneller zweetvlekken krijgen die moeilijk zijn te verwijderen zijn afhankelijk waar de stof van is gemaakt. Hierdoor kan zweetlucht ook erger worden omdat de synthetische stoffen zweetlucht en zweetvlekken kunnen vasthouden waardoor de zweetlucht eerder merkbaar is dan bij bijvoorbeeld katoenen kleding. Soms kan het ook zijn dat je last hebt van zweetaanvallen, als je bijvoorbeeld een belangrijke meeting hebt waar je erg nerveus voor bent. Dan transpireer je meer dan normaal, en zul je ook sneller vlekken zien. Het kan ook zijn dat je niet de juiste deodorant hebt gekozen die het beste bij je lichaamstype past, waardoor je sneller zweetvlekken kan krijgen of eerder nare zweetlucht. 

Zweetvlekken verwijderen uit witte kleding

Op witte kleding zijn zweetvlekken doorgaans beter zichtbaar dan op gekleurde kleding. Week het kledingstuk om de zweetvlekken te verwijderen tot 6 uur lang, afhankelijk van hoe hardnekkig de zweet vlek is, in Vanish Oxi Action Crystal White. Was de kleding nadat deze lang genoeg heeft geweekt met een schepje Vanish in de wasmachine en de zweet

Gebruik vooral geen bleekmiddel om zweetvlekken uit uw witte T-shirts te verwijderen, aangezien de chemicaliën in het bleekmiddel er alleen maar voor zorgen dat de vlek donkerder en lastiger te verwijderen wordt.

Zweetplekken verwijderen uit bonte kleding

Ook bij bonte kleding begint u net als bij witte kleding met het kledingstuk in de week te zetten alvorens deze in de machine te doen. Laat de kleding een uur lang weken in water met Vanish Oxi Action Gold. Was de kleding hierna met een schepje Vanish in de wasmachine en de vlek zal zijn verdwenen.

Zweetvlekken voorkomen is beter dan zweetvlekken verwijderen

Heb je genoeg van zweetvlekken verwijderen? Geen zorgen, er is namelijk een manier om dit grotendeels te voorkomen. Breng je deodorant in een dun laagje aan op je huid en laat deze gedurende 30 seconden drogen voordat je je t-shirt aantrekt. Of dep met een doekje onder je oksel waar je de deodorant hebt gespoten en probeer deze een beetje droog te maken zonder dat alle deodorant verloren gaat. Zorg er ook voor dat je gepaste kleding draagt. Je gaat nog meer zweten als je lichaam oververhit raakt en dit gebeurt ook vaak als je tijdens het sporten te dikke of te veel kleding draagt. Vergeet niet dat je lichaam ongeacht wat voor weer het buiten is al snel warm wordt als je gaat bewegen. Dit kan nog worden verergerd als je uitgedroogd raakt; zorg er dus altijd voor dat je genoeg drinkt.

Meer tips om zweetvlekken te verwijderen

Gebruik koud water, want in zweetvlekken zitten meestal eiwitten. Warmte kan de chemische structuur van de zweetvlek veranderen, waardoor je ze niet meer zo gemakkelijk uit je kleren krijgt. Dompel het kledingstuk dus bij voorkeur onder in koud water en laat het er even in weken. 

Heb je geen Vanish bij de hand? Dat is niet zo erg Vanish neemt zelfs opgedroogde zweetvlekken onder handen.

Laat je kleren meteen 1 uur weken in warm water.

Koop Vanish

Was ze dan zoals altijd (volg de wasvoorschriften), maar voeg 60 ml Vanish gel toe.

zweet

Belangrijk:

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan. Gebruik dit product niet op wol, zijde of leder. Vanish is ook ongeschikt voor geboende of geverniste oppervlakken, zoals hout, metaal enz.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?