WITTE KLEREN DIE GRIJS WORDEN: DE OPLOSSING

Het komt regelmatig voor dat stralend witte kleding wat valer worden naarmate de tijd verstrijkt, en meestal ligt dat niet aan jou. Er is echter wel een oplossing voor dit probleem. Of het nu gaat om vlekken uit witte kleding halen of de egale grijze teint die je uit je witte shirt wilt krijgen.

Het komt regelmatig voor dat stralend witte kleding wat valer worden naarmate de tijd verstrijkt, en meestal ligt dat niet aan jou. Er is echter wel een oplossing voor dit probleem. Of het nu gaat om vlekken uit witte kleding halen of de egale grijze teint die je uit je witte shirt wilt krijgen.

Vanish is precies wat jij nodig hebt om je witte kleding te wassen en er voor te zorgen dat ze stralend wit blijven. Gebruik Vanish Gold White poeder of Vanish Oxi Action Gel voor witte kleding die grijs is geworden. 

Vanish Gold White poeder

Stap 1: Voeg een schep Vanish Gold waspoeder voor witte kleding bij 4 liter warm water (maximaal 40 graden).

Stap 2: Laat je witte kleren hier maximaal 6 uur in weken.

Stap 3: Doe een schep Vanish Gold waspoeder voor de witte was in je wasmachine in aanvulling op je gewone wasmiddel. Was je witte kleding verder zoals gewoonlijk.

Als je liever een vloeibaar wasmiddel gebruikt in plaats van de poeder, dan kan je ook kiezen voor Vanish Oxi Action Gel om je witte kleren mee te wassen.

Vanish Oxi Action gel om vlekken uit witte kleding te krijgen

Stap 1: Behandel je kleding voor door een beetje gel op de vlek te smeren en dit maximaal 10 minuten lang in te wrijven.

Stap 2: Laat je witte kleren vervolgens weken door 120ml gel toe te voegen aan vier liter warm water en laat dit maximaal 6 uur inweken.

Stap 3: Voor een extra boost tijdens de was kan je 120 ml (voor hardnekkige uitgedroogde vlekken) of 60ml (voor gewone vlekken)  Vanish Oxi action gel toevoegen.

Stap 4: Doe de witte was zoals gewoonlijk met wasmiddel.

 

TOP TIP: Houdt je witte kleding wit, door je kleding in het zonlicht te laten drogen.[1]

 

 

Vanish Oxi Action Gel voor witte kleding

Als je liever een gel gebruikt in plaats van een waspoeder kies dan voor Vanish Oxi Action gel voor witte kleding. Deze gel kan er voor zorgen dat je witte kleding tot drie tinten witter. Bovendien kan vlekken uit je witte kleding halen binnen 30 seconden. Ontdek meer over de Vanish Oxi Axtion gel.

Is de vlek uit je kleding

Andere oplossing om vlekken uit je witte kleding te krijgen en witte kleding weer wit te krijgen.

Kleding wit houden

Waarom houden wij zo van witte kleding?

Witte kleding passen zo’n beetje overal bij. Het maakt niet uit of het een wit shirt, een witte onderbroek, handdoeken of wit beddengoed is, we willen het allemaal stralend wit houden, omdat het zo goed matcht met onze andere kleding.

Met name in de zomer, worden witte kleren vaker gedragen dan kleren met een donkere kleur. Dit komt door de algemene opvatting dat wit het zonlicht reflecteert.

Waarom worden onze witte kleren grijs?

Je kan makkelijk het verschil zien tussen nieuwe, witte kleding en witte kleding die zijn beste tijd gehad heeft. Van het dagelijks dragen en wassen van je witte kleding tot de eventuele vlekken en zelfs ook vervuiling, het zijn allemaal factoren die eraan bijdragen dat je mooie, witte kleuren hun glans verliezen.

Hoe zou je witte kleren moeten wassen?

Was je witte kleding altijd apart. Het kan allemaal heel gemakkelijk voelen om al je kleding bij elkaar te doen en te wassen, maar door je witte en gekleurde kleding samen te wassen heb je meer kans dat kleuren worden opgenomen door je lichtere kleding.

Hoe zorg je ervoor dat je kleren witter worden?

Ook al zijn er veel verschillende tips en methodes in omloop waarvan men zegt dat ze je kleren wit houden, een aantal van deze tips kunnen schadelijk zijn voor het textiel. Het is het beste om een product te gebruiken dat speciaal gemaakt is om vlekken uit witte kleding te halen en de grijze waas uit je witte kleding te halen, zoals Vanish Gold White poeder.