VOETBAL, MODDERVLEKKEN EN MEER!

De zomer zit er weer op en dat betekent dat het voetbalseizoen weer is begonnen. En wat is nou een betere manier dan een vriendschappelijke wedstrijd om jouw kinderen actief bezig te laten zijn?  Als jouw kind graag bij een voetbalteam wil deze herfst, zijn er een aantal dingen die je moet weten over hun wedstrijduitrusting.

De zomer zit er weer op en dat betekent dat het voetbalseizoen weer is begonnen. En wat is nou een betere manier dan een vriendschappelijke wedstrijd om jouw kinderen actief bezig te laten zijn? Als jouw kind graag bij een voetbalteam wil deze herfst, zijn er een aantal dingen die je moet weten over hun wedstrijduitrusting.

Het voetballen zal voor veel hardnekkige vlekken zorgen, vooral zweet- en grasvlekken. Dankzij de  vlekken verwijder producten van Vanish en onze tips zorg je ervoor dat de voetbaluitrusting van jouw kind er uit blijft zien als nieuw.

De uitrusting

Wil jouw kind graag dezelfde voetbaluitrusting als zijn of haar lievelingsvoetballer? Of raakt jouw kind door iets heel anders geïnspireerd? Er zijn een aantal onderdelen die essentieel zijn voor het kiezen van een goede uitrusting: het shirt, de broek, sokken, schoenen en scheenbeschermers.   

Als het gaat om het shirt en shorts wil jouw kind natuurlijk dat het er leuk uit ziet. Maar voor de voetbalschoenen gaat het er meer om dat ze praktisch zijn.

Voetbalschoenen, vlekken en voetbalvelden

Er zijn verschillende soorten voetbalschoenen. De positie waarop jouw kind speelt is belangrijk voor het kiezen van de juiste schoen. Ook moet er rekening worden gehouden met het soort grond waarop jouw kind speelt.

Als jouw kind 'aanvaller' of 'vleugelspeler' speelt, zorgen lichte schoenen er voor dat ze snel kunnen versnellen. Als ze middenvelder zijn is een veelzijdige schoen beter.

Verschillende oppervlakten zorgen voor verschillende vlekken en het is belangrijk om te weten welke schoenen geschikt zijn voor het type oppervlakte:

  • Zachte ondergrond

Schoenen die geschikt zijn voor zachte ondergronden hebben in-schroefbare studs met een ronde vorm. Ze zorgen voor grip als het nat en modderig is en zijn uitstekend voor grasoppervlakten. Als jouw kinderen gaan spelen op zachte ondergrond weet je zeker dat ze onder de modder zitten als ze thuiskomen na het sliden op het veld!

  • Stevige ondergrond

Voetbalschoenen met gegoten rubberen studs zijn ontworpen voor velden met harde ondergrond. Schoenen met gegoten studs hebben meer noppen dan andere voetbalschoenen, waardoor de balans verbeterd wordt. Deze schoenen zijn dan ook uitstekend voor beginners. Stevige ondergrond zorgt vaak voor veel grasvlekken, dus bereid je voor op bevlekte kledingstukken in de wasmand!

Scoren met Vanish

Als je kind buiten speelt is de kans groot dat zijn of haar kleding dankzij regen, zweet en modder onder de vlekken zit na het spelen.

Vlekken kunnen ontstaan door het slippen na het scoren van een doelpunt of tackelen op het veld, maar geen vlek is hardnekkig genoeg voor Vanish.

Het is niet moeilijk om voetbalschoenen schoon te maken. Als de modder er nog niet lang op zit, spoel je het er zo van af met wat water. Als de modder al is opgedroogd, gebruik dan iets scherps om voorzichtig de modderbrokken weg te halen. Haal vervolgens een vochtige doek over de schoenen heen.

Gebruik Vanish Gold Oxi Action Poeder voor het verwijderen van gras-, modder- en vuile vlekken uit shirts en shorts. Mix een schep poeder met vier liter warm water en laat de shirts en shorts een uur lang weken. Om er zeker van te zijn dat de vlekken worden schoongemaakt raden wij aan om de kleding mee te wassen met een normale wasbeurt met een extra schep poeder.

Voor het weghalen van hardnekkige vlekken zoals zweetvlekken raden wij Vanish Gold Oxi Action Gel aan. Vul eerst de doseerdop met twintig milliliter van de snelwerkende gel. Wrijf vervolgens met de dop over de vlek en laat de gel tien minuten intrekken. Week vervolgens de bevlekte kleren in 60 milliliter van de gel en vier liter warm water. Zitten er veel vlekken op de kleding? Laat ze dan tot een uur weken. Was na het weken de kleding met nog eens 60 milliliter Vanish.

Het maakt niet uit wat er op het voetbalveld gebeurt, Vanish zorgt ervoor dat de uitrusting van jouw kind er het hele seizoen goed uit ziet.