VLEKKEN VAN OVER DE HELE WERELD

We kennen allemaal de alledaagse vlekken, zoals gras, vet en zelfs zweetplekken, maar in verschillende delen van de wereld zijn er soms andere zeldzame vlekken waarvoor de beste behandeling niet bij iedereen bekend is. Daarom laten wij jullie een aantal ongewone kledingvlekken zien en geven we jullie de ultieme vlekverwijdering tips.

We kennen allemaal de alledaagse vlekken, zoals gras, vet en zelfs zweetplekken, maar in verschillende delen van de wereld zijn er soms andere zeldzame vlekken waarvoor de beste behandeling niet bij iedereen bekend is. Daarom laten wij jullie een aantal ongewone kledingvlekken zien en geven we jullie de ultieme vlekverwijdering tips.

Humus vlekken

Humus is een enorm populaire dip die gemaakt is van gekookte en gepureerde kikkererwten vermengd met tahin, olijfolie, zout, knoflook en citroen. Hoewel humus is ontstaan in het Midden-Oosten, werd het product snel populair en is het inmiddels één van de meest bekende dips in huishoudens van over de hele wereld. Omdat humus een puree is en daarom niet helemaal vast, belandt het makkelijk op je schoot. Wanneer dit gebeurt kan het grootste deel van de humus er meestal snel worden afgehaald, echter kan het goedje vervelende olieachtige kledingvlekken achterlaten.

Sojasaus vlekken

De keuken uit het Verre Oosten wordt duidelijk gedomineerd door dit type saus, gemaakt van gekookte sojabonen, geroosterd graan en nog een aantal andere producten. Haar populariteit (en vloeibaarheid!) zorgen ervoor dat sojasaus al op verschillende mouwen, manchetten en tunieken terecht is gekomen.  Gelukkig is er, in deze moderne tijd, een goede oplossing voor dit soort kledingvlekken.

Gazpacho vlekken

Eén van de meest bekende soepen ter wereld, gazpacho, komt uit Andalusië, waar het is ontwikkeld om het maximale uit goedkope producten te halen.  Meestal bestaat gazpacho uit een mix van tomaten, pepers, olijfolie en andere sauzen en groentes. Echter hangen de ingrediënten natuurlijk af van de chef die de koude soep maakt. We zouden liegen als we zeggen dat de vlekken die gazpacho geeft alleen maar tomatensaus vlekken zijn, aangezien chefs vaak zoveel extra producten toevoegen. Hierom is het vaak lastig in te schatten hoelang je een gazpacho vlek moet laten weken, voordat de vlek verwijderd is.

Curry vlekken

Afhankelijk van waar je bent in de wereld, kunnen curries variëren van ongelofelijk smaakvolle, kruidige gerechten, tot beter verteerbare variaties voor degenen die niet dol zijn op ontzettend pittig eten. Desondanks kunnen curry vlekken, door de mix van ingrediënten en kruiden, lastig te verwijderen zijn. Vooral als ze gedroogd zijn. Hieronder geven we je een aantal tips. Je zult verbaasd zijn over de resultaten!

Voor alle bovenstaande vlekken…

Is er Vanish Gold Oxi Action Poeder! Je kleding weken is een goede manier om vlekken uit kleding te krijgen, hoe hardnekkig deze ook zijn. Volg de onderstaande stappen voor super effectieve vlekverwijdering in 30 seconden.  

Voor weken:   

  • Voeg één schepje Vanish Gold Oxi Action Poeder toe aan 4 liter warm waren (maximaal 40 graden).
  • Laat het desbetreffende kledingstuk of textiel weken.
  • Laat gekleurd textiel maximaal één uur weken.
  • Laat wit textiel maximaal zes uur weken.
  • Wanneer het kledingstuk lang genoeg geweekt heeft haal je het uit de emmer of wasbak en was je het op een normaal programma.

Voor wassen zonder voorbehandeling:

  • Stop je was in de trommel met één schepje (voor hardnekkige vlekken) of een half schepje (voor normale vlekken) Vanish Gold
  • Was op een regulier programma.

Wanneer je een vlek lang weekt, wordt het extra lastig voor deze vlek om te blijven zitten. Neem eens een kijkje tussen onze andere artikelen voor meer ideeën over vlekken verwijderen.