SPELLETJES IN DE TUIN EN VLEKKEN

Stel je voor: het is weekend, de zon schijnt, het gras is net gemaaid en je familie en vrienden komen op bezoek. Wat is er dan een beter idee dan in de tuin een BBQ te houden en spelletjes te spelen? Hier zijn wat tips voor spelletjes die je buiten kunt spelen met de hele familie. En dankzij Vanish hoef je je geen zorgen te maken over de vlekken die hierbij ontstaan!

Stel je voor: het is weekend, de zon schijnt, het gras is net gemaaid en je familie en vrienden komen op bezoek. Wat is er dan een beter idee dan in de tuin een BBQ te houden en spelletjes te spelen? Hier zijn wat tips voor spelletjes die je buiten kunt spelen met de hele familie. En dankzij Vanish hoef je je geen zorgen te maken over de vlekken die hierbij ontstaan!

Tennis en badminton

Racketsporten zijn geschikt voor iedereen en kunnen een leuke manier zijn om een middag met vrienden of familie door te brengen.

Dus laat je inspireren door de zon en het net gemaaide gras en speel een potje tennis of badminton. Bij beide sporten staan de spelers tegenover elkaar op een rechthoekig veld en spelen ze met een racket. Het doel is om de bal of de shuttle op het gedeelte van het veld van je tegenstander te laten stuiteren om te winnen.

Voor deze sporten heb je niet perse een enorme tuin nodig. Met krijt kun je eenvoudig het veld uittekenen op het gras. Het enige wat je verder nodig hebt zijn twee tot vier tennis- of badmintonrackets, een tennisbal of shuttle en een geïmproviseerd net.

Pas tijdens het spelen op voor gras- of moddervlekken (maar laat dit je spel niet beïnvloeden)!

Spelletjes voor kinderen en volwassenen

Als de hierboven genoemde sporten iets te serieus zijn voor je gasten, gaat er niets boven een paar ouderwetse spelletjes. Als je je vol energie op de volgende spelletjes stort, pas dan wel op voor vlekken!

  • Frisbee

Bij frisbee hoef je alleen maar de plastic schijf vanaf je borst naar je tegenstander te gooien, zonder dat deze hierbij de grond raakt. Maar dat is iets te makkelijk, niet? Om het spel interessanter te maken, kun je hoepels neerzetten aan beide uiteinden van de tuin, en de frisbee hier om de beurt doorheen proberen te gooien. Degene die de frisbee het vaakst door de hoepels weet te gooien, wint.

  • Eierlopen

Verdeel je gasten over verschillende teams en geef elk team een vers ei en een eetlepel. Het doel van dit spelletje is om met het ei op de lepel zo snel mogelijk naar de finish te rennen, zonder dat het ei op de grond valt, of erger, op je kleding!

  • Driebenenrace

Vraag je gasten om in groepjes van twee op een rij te gaan staan. Bind het linkerbeen van het ene teamlid vast aan het rechterbeen van zijn of haar partner en laat de teams naar de overkant van de tuin racen op het moment dat je 'start' roept.

Net als bij het eierlopen is het doel hier om zo snel mogelijk de finish te bereiken. De kans is echter groot dat de teams het grootste gedeelte van de tijd over het gras rollen - een recept voor vlekken!

  • Tikkertje

Ook tikkertje is een favoriet, het spel waarbij een of meerdere spelers de anderen achterna rennen in een poging hen aan te tikken. Wanneer je iemand aantikt, is die persoon hem en moet hij de rest proberen te tikken. Omdat er bij dit spelletje veel wordt gerend en gevallen, is de kans groot dat je naderhand onder de modder- of zweetvlekken zit.  

Wat doe je tegen gras- en moddervlekken?

Welke spelletjes je ook speelt, aan het eind van de dag zit je kleding waarschijnlijk onder de gras- of moddervlekken. Dit zal zeker het geval zijn als je koprollen hebt gemaakt!

Behandel gras- of moddervlekken, als dit kan, zo snel mogelijk, want dan is de kans groter dat je ze er helemaal uit krijgt. Probeer Vanish Gold Oxi Action Poeder om van alle hardnekkige vlekken af te komen. Giet 20ml van deze snel werkende gel in de doseerlepel en wrijf dit in de vlek. Laat het tien minuten intrekken en was de kleding daarna in de wasmachine, met wasmiddel en 60ml Vanish.

Welke sporten of spelletjes je ook speelt in de tuin, je kunt je met een gerust hart volledig uitleven, want Vanish verwijdert zelfs de meest hardnekkige gras- en moddervlekken!