SOEPVLEKKEN VERWIJDEREN

Als de herfst nadert is er niks beter dan een zelfgemaakte soep op een koude herfstdag. Een voedzaam soepje is een uitstekende manier om extra vitaminen en mineralen op te nemen. Het is echter wel een van de meest rommelige vormen van eten en kan leiden tot spatten, druppels en morsen op het tafelkleed en kleding.    Om een mooie herfstdag niet te verpesten bij het maken van soep kan je de volgende adviezen aanhouden om ongelukken te voorkomen. Mocht een ongelukje gebeuren, heeft Vanish een scala aan producten om van deze soepvlekken af te komen.

Als de herfst nadert is er niks beter dan een zelfgemaakte soep op een koude herfstdag. Een voedzaam soepje is een uitstekende manier om extra vitaminen en mineralen op te nemen. Het is echter wel een van de meest rommelige vormen van eten en kan leiden tot spatten, druppels en morsen op het tafelkleed en kleding. Om een mooie herfstdag niet te verpesten bij het maken van soep kan je de volgende adviezen aanhouden om ongelukken te voorkomen. Mocht een ongelukje gebeuren, heeft Vanish een scala aan producten om van deze soepvlekken af te komen.

Soep recepten

Van tomaat en wortels tot erwten en sla, er zijn veel groenten die in een heerlijke soep kunnen. Hier heb je de beste selecties van recepten voor een heerlijke soep:

Pompoensoep

Laat 25 gram boter smelten in een grote pot en laat hierin een stukje ui, een steeltje selderij, wortels, twee medium formaat gepelde en gesneden aardappelen en een medium formaat gepelde en gesneden pompoen  koken totdat deze een lichtbruine kleur aanneemt.

Voeg een takje rozemarijn en een snufje komijnzaad toe, voordat je 500 ml kippenbouillon toevoegt om de groenten te bedekken. Zet het vuur op een lager stand en laat deze voor 40 minuten staan voordat je alles fijn pureert. Maak het af met een beetje zout en peper.

Minestrone

Laat een liter groentebouillon koken met 400 gram gesneden tomaten. Voeg 100 gram dunne spaghetti, gebroken in korte stukjes, toe en laat deze voor zes minuten koken. Wanneer de pasta bijna volledig is gekookt voeg je 350 gram gemixte groenten, zoals erwten en wortelen toe. Laat alles bij elkaar koken en serveer met een scheutje olijfolie. 

Kip en Noedelsoep

Begin met het voorbereiden van de noedels. Mix twee eieren, vier eetlepels melk, een theelepel zout en 255 gram meel door elkaar totdat het een stevig deeg is gevormd. Laat het vervolgens 30 minuten rusten voordat je het in dunne stukjes snijd.

Voeg 2 liter kipbouillon, ui, selderij wortels en knoflook bij elkaar in een grote pan. Vul het tot de top met water en laat het gedurende twee uur sudderen. Voeg 500 gram in stukjes gesneden kip en kippenbouillon toe en laat het nog is 30 minuten sudderen. Laat het vervolgens koken en voeg de noedels toe, roer het zo nu en dan door gedurende 20 minuten.

Vermijd soepvlekken

Wanneer het aankomt op goede tafelmanieren zijn er een paar dingen die je beter kunt vermijden wat betreft morsen in de keuken of aan de dinertafel.

Gebruik een pollepel

Wanneer jij heerlijke soep serveert is het verleidelijk om de soep direct in de kom te gieten. Voor het vermijden van vlekken of druppels is het aan te raden om altijd een pollepel te gebruiken.

Plaats soepkommen op een bord

Plaats je stomende soepkom altijd op een bord zodat het makkelijker is deze te dragen. Plaats daarbij een stukje keukenpapier tussen de kom en het bord voor extra grip.

Gebruik een servet

Hoewel het niet de meest modieuze look is, stop je servet in je kraag om vlekken op kleding te vermijden.

Behandeling van soepvlekken

Wanneer je soep op je kleding of het tafelkleed knoeit is de behandeling afhankelijk van het type soep.

Tomatensoep

Om oranje vlekken van tomatensoep te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je het zo snel mogelijk uitspoelt met koud water voordat de soep in het textiel trekt.  Dep de vlek met keukenpapier en laat het kledingstuk een uur lang weken in 4 liter warm water met een schepje van Vanish Oxi Action Gold poeder. Achteraf voeg je een extra schep poeder toe en was het normaal.

Vlees soepvlekken

Om hardnekkige vlekken van soep met vlees te verwijderen is het verstandig om deze te behandelen met Vanish powergel voorbehandeling. Breng deze snelwerkende formule direct aan op de vlek, wrijf met de kop van een fles en laat het tot vijf minuten intrekken voordat je deze normaal wast.

Alle andere soepvlekken

Om hardnekkige vlekken in slechts 30 seconden te verwijderen gebruik je Vanish Oxi Action Geldirect op het vlek. Wrijf in een cirkelbeweging met de speciaal ontworpen dop en laat het 10 minuten intrekken, voordat je deze normaal in de was gooit. Voeg nog eens 60ml extra Vanish toe.

Je kan deze herfst genieten van heerlijk thuisgemaakte soep. Als je soepvlekken niet kan voorkomen kan je altijd nog gebruik maken van Vanish om vlekken eenvoudig en snel te verwijderen. Zorgen maken hoeft dus niet meer!