FAMILIEDINERS EN DE BIJBEHORENDE VLEKKEN

Het kom niet vaak meer voor dat een familie samen aan tafel zit om te eten. Een gerecht nuttigen voor de TV is meer regel dan uitzondering, maar soms is het fijn om wat quality time in te plannen tijdens het familiediner. Als jij degene bent die in de keuken zijn best doet om voor je geliefden een heerlijk gerecht te bereiden, dan kun je je gerust voelen dat hoeveel je ook knoeit: Vanish is er voor je om je te helpen de vlekken te verwijderen.

Het kom niet vaak meer voor dat een familie samen aan tafel zit om te eten. Een gerecht nuttigen voor de TV is meer regel dan uitzondering, maar soms is het fijn om wat quality time in te plannen tijdens het familiediner. Als jij degene bent die in de keuken zijn best doet om voor je geliefden een heerlijk gerecht te bereiden, dan kun je je gerust voelen dat hoeveel je ook knoeit: Vanish is er voor je om je te helpen de vlekken te verwijderen.

Hier zijn een paar van de lekkerste, rommeligste familiediner gerechten die je kan bereiden voor je geliefden:

Tomatensaus
Het maakt niet veel uit of je dit uit een pakje haalt of helemaal zelf bereid; Tomatensaus heeft een grote kans op een enorme smeerboel. Hoe lekker het ook kan zijn, als je geen volledig beschermende body suit draagt dan is het vrijwel zeker dat je onder komt te zitten met vlekken. Is het niet door het enthousiast roeren door de tomatensaus dan wel door het slurpen van de spaghetti.

Vanish tip: het dragen van een schort helpt tegen vlekken die kunnen worden gemaakt bij de voorbereiding van het familiediner. Maar als je een kei bent in het maken van een smeerboel aan tafel, verminder de kans op tomatensausvlekken door de spaghetti zo min mogelijk op te slurpen.

Soep en schotels
Deze gerechten zijn voornamelijk populair in de koudere maanden, maar daardoor niet minder rommelig dan de andere familiediner gerechten op deze lijst. Van het pureren van de brei tot het potentieel morsen bij het opscheppen, overal is er kans op het maken van vetvlekken.

Vanish tip: Er is maar één goede manier om de soep in een kom te scheppen en op te eten: langzaam en met beleid 

 Wraps

Mild of zoet, pittig of met saus. Hoe je ze ook maakt; met alleen een tortilla die de inhoud van je wrap samenhoudt ter bescherming van vlekken op je broek, is het geen wonder dat de wraps het hebben gehaald tot onze lijst van de rommeligste familiediner gerechten!

De meeste mensen zullen zeggen dat het afhangt van hoe je de wrap "wrapt", maar dat is niet altijd het geval. Als je van veel saus of vulling houdt dan is er een grote kans dat de inhoud van de wrap op jezelf valt terwijl je hem probeert te eten. Zelfs als je goed bent voorbereid is er een kans dat je er een smeerboel van maakt, omdat tijdens het bakken van het vlees of groenten de olie alle kanten op kan gaan, zoals je kleding. Ze zijn gewoon gevaarlijk lekker!

Vanish tip: De meeste mensen zullen zeggen dat het afhangt van hoe je de wrap "wrapt". Zie hieronder wat de juiste manier is om een wrap te vouwen:

  1. Verwarm de tortilla wrap iets, niet te lang want dan wordt hij krokant waardoor hij zal barsten bij het vouwen
  2. Plaatst je vulling in het midden van de wrap en vouw een kant naar het midden.
  3. Vouw de andere kant erover heen, zodat de twee kanten overlappen. Houd de wrap hier vast terwijl je hem opeet.
  4. Zorg ervoor dat de inhoud stevig zit ingestopt!

Curry
Over mild en pittige gerechten gesproken, een van de moeilijkste vlekken om te verwijderen is van curry.

Kurkuma en paprika valt het meeste op door zijn gelige en oranjeachtige kleur. En op de één of andere manier weet het altijd de lichtste stukken van onze kleding te vinden. Typisch.

Vanish tip: Preventie is altijd een goede manier om te starten bij het vermijden van curryvlekken. Probeer je kleding te beschermen met een servet en houd er nog één in de aanslag voor de druppels en spetters.


Alles wat wordt bereid op de BBQ
Net zoals de zomer en BBQ hand-in-hand gaan, is dat ook het geval bij BBQ en rommelige gerechten. Laten we eerlijk zijn, alles wat op een BBQ wordt bereid kan met de hand worden gegeten, of is bedekt met saus. Dat zijn 2 potentiele oorzaken voor vetvlekken en plakkerige vingers. Hoe lekker het ook is, niemand wil deze resten op hun broeken en shirts hebben.

                Vanish tip: Als jij de chef van de BBQ bent, draag dan tijdens de bereiding een schort om je   kleding te beschermen tegen de vleesspetters. Zorgt daarnaast voor voldoende servetten voor je gasten.

Zoals je kunt zien is er altijd wel een manier voor een vlek om op je kleding te ontaan, zelfs als je alleen al het simpelste gerecht kookt of eet. Als je onze tips volgt zou je veilig moeten zijn. Als het je toch nog lukt om vlekken te maken, bezoek dan de Vlekkengids, om de vlekken -en de zorgen - te verwijderen, zodat je in alle rust kan genieten van de familiediners.