CHOCOLADERECEPTEN EN CHOCOLADEVLEKKEN

Mmmmm ... chocolade! Het is een multi-miljardenindustrie; chocolade is een van het meest populaire smaken in de wereld. Bakken met chocolade is leuk maar ook rommelig! Als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je je vrienden en familie betrekken in het proces en ze een deel van de buit geven...  Lees verder voor ons beste bakadvies, gemakkelijke recepten om zelfs de sterkste hunkeringen naar chocolade te bevredigen, en onze vlekverwijderingstips om je te helpen bij het opruimen van de rommel die ongetwijfeld zal volgen!

Mmmmm ... chocolade! Het is een multi-miljardenindustrie; chocolade is een van het meest populaire smaken in de wereld. Bakken met chocolade is leuk maar ook rommelig! Als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je je vrienden en familie betrekken in het proces en ze een deel van de buit geven... Lees verder voor ons beste bakadvies, gemakkelijke recepten om zelfs de sterkste hunkeringen naar chocolade te bevredigen, en onze vlekverwijderingstips om je te helpen bij het opruimen van de rommel die ongetwijfeld zal volgen!

De droom van een chocoladeliefhebber

Rijk en romig of zoet en kleverig; chocoladetoetjes zijn er in alle soorten en maten. Dit is perfect voor een leuke middag met de kinderen, zodat ze ook hun handen uit hun mouwen kunnen steken. Hier zijn enkele watertandende recepten om te proberen:

  • Chocolade brownies

Voor 20 brownies: voeg 200 g pure chocolade en 275 g boter toe aan een grote hittebestendige schaal, plaats het over een pan met kokend water en laat het smelten.

Haal het chocolade- en- botermengsel van het vuur wanneer het gesmolten is en klop er 325g fijne rietsuiker doorheen, langzaam gevolgd door vier eieren en een theelepel vanille-extract. Voeg 175 g gezeefde gewone bloem toe en een theelepel bakpoeder en klop het zachtjes door elkaar.

Voeg om het af te maken een verdere 200g chocoladebrokken, noten of gedroogd fruit toe en plaats het op een bakplaat met bakpapier. Bak op 170 °C (in een conventionele oven) gedurende ongeveer 25 minuten, tot de bovenkant van de brownie stevig is, maar de binnenkant zacht en kleverig.

      •   Chocolade mousse

Een super eenvoudig recept waarvoor je niet eens de oven hoeft aan te zetten; je kunt dit recept maken met slechts eieren en chocolade.

Voor 10 porties: breek 200 g pure chocolade in een hittebestendige schaal, plaats over een pan met kokend water en laat het smelten. Splits zes eieren en klop het eiwit met een snufje zout totdat het helemaal stijf is.

Zodra de chocolade is gesmolten en afgekoeld kun je de zes eidooiers erdoorheen roeren en daarna dit mengsel toevoegen aan het eiwit met behulp van een metalen lepel. Verdeel het in 10 porties en laat het minimaal zes uur afkoelen in de koelkast.

  • Chocolade koekjes

Begin met het mengen van 250 gr bloem met 1/2 theelepel bakingsoda en 1/2 theelepel zout. Meng in een aparte kom 170g gesmolten boter met 200 gram donkere basterdsuiker en 100 gr fijne kristalsuiker.

Meng één eetlepel vanille-extract met een ei en de dooier van een ander ei. Meng daarna de bloem en andere droge ingrediënten erdoorheen en voeg tot slot 325g chocolate stukjes toe.

Schep voor elk koekje twee eetlepels van het deeg op een bakplaat met bakpapier en bak ze (in een conventionele oven) ongeveer 15 minuten op 190 °C.

Chocoladevlekken verwijderen

Als je kinderen erin zijn geslaagd om chocolade op het tafelkleed en/of hun kleren te krijgen tijdens hun middag in de keuken, zijn hier enkele vlekverwijderingstips die zouden moeten helpen:

Chocolade bevat oliën en vetten, de truc is om de vlek te behandelen voordat het opdroogt. Vanish Oxi Action Spray dringt diep door in de vezels, wat het behandelen van de vlek snel en moeiteloos maakt.

Het is geschikt voor alle kleding; spuit het product direct op de vlek en op de achterkant van de vlek, en wrijf zachtjes. Laat het maximaal vijf minuten inwerken voordat je je kleding normaal wast met een schepje Vanish Oxi Action Gold Pink Poeder.

Dankzij Vanish wordt het verwijderen van zelfs de hardnekkigste chocoladevlekken een eitje!