BLOEDVLEK VERWIJDEREN UIT WITTE KLEDING

Een bloedvlek op je schone, witte kleding kan erg vervelend zijn en je zult denken dat het een nachtmerrie is om deze eruit te krijgen. Dit hoeft echt niet zo te zijn! Of het nu een verse of ingedroogde bloedvlek is, lees hier onze tips over hoe je bloed uit je witte kleding kunt krijgen.

Een bloedvlek op je schone, witte kleding kan erg vervelend zijn en je zult denken dat het een nachtmerrie is om deze eruit te krijgen. Dit hoeft echt niet zo te zijn! Of het nu een verse of ingedroogde bloedvlek is, lees hier onze tips over hoe je bloed uit je witte kleding kunt krijgen.

 

Vanish Oxi Action Gold White Poeder

Aanwijzingen:

Stap 1: Neem een schepje Vanish Oxi Action White Poeder.

Stap 2
: Breng de dosis Vanish direct aan in de wasmachine gevuld met kleding, of in het waspoederbakje.

Stap 3
: Was je kleding zoals gewoonlijk.

Belangrijk: Volg altijd de gebruiksaanwijzingen op de Vanish verpakking. Niet te gebruiken op wol, zijde of leer. Gebruik het niet op bewerkte of gecoate oppervlaktes, zoals hout, metalen etc.


Is je bloedvlek verwijderd?

Andere oplossingen voor het verwijderen van bloedvlekken:

Hoe kan je verse bloedvlekken verwijderen?

  • Als het een verse bloedvlek is, probeer dan zo snel mogelijk te handelen. Hierdoor zal het makkelijker zijn om de bloedvlek te verwijderen.
  • Verwijder allereerst zoveel mogelijk bloed met koud, schoon water. Denk eraan om dit aan beide kanten van de stof te doen.
  • Koud water helpt het beste bij bloedvlekken, aangezien het bloed hierdoor wordt losgeweekt en oplost. Heet water zal het bloed letterlijk laten “koken” en de vlek zal hierdoor nog moeilijker te verwijderen zijn.
  • Een alternatief, mocht je geen Vanish Oxi Action White Poeder in huis hebben, is een zout- en afwasmiddelvoorbehandeling. Mix twee eetlepels zout en één theelepel afwasmiddel en laat dit 30 minuten inweken.
  • Shampoo is ook een mogelijk alternatief om te gebruiken als voorbehandeling. Breng dit 15-30 minuten aan, voordat je het grondig uitspoelt.

 

Deze tips kan je ook toepassen op je beddengoed en handdoeken.


Hoe kan je ingedroogde bloedvlekken verwijderen?

Onderneem bij een ingedroogde bloedvlek zo snel mogelijk actie, aangezien het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zich op de stof zal blijven hechten. Zelfs als het opgedroogd is.

  • Probeer zoveel mogelijk bloed van de vlek te schrapen met een bot mes of een lepel, dit zal het makkelijker maken om het te behandelen.
  • Spoel de vlek goed met koud water, dit zal helpen om het oploste bloed weker te maken. Bij heet water zal de bloedvlek juist nog dieper in de stof trekken.
  • Vanish Oxi Action White Poeder kan effectief gebruikt worden om de bloedvlek te verwijderen.
  • Als je geen Vanish in huis hebt, kan schoonmaakazijn ook worden gebruikt. Plaats een handdoek of theedoek onder de vlek en giet de azijn eroverheen. Wacht 5 – 10 minuten en spoel het uit met koud water, was het vervolgens als gebruikelijk.

Het kan moeilijk zijn om bloedvlekken te vermijden, maar nu heb je de juiste middelen tot je beschikking om er zeker van te zijn dat een bloedvlek niet het einde van je kleding betekent.