Honden & katten en de vieze vlekken in je tapijt en vloerbedekking

Hoeveel we ook van onze huisdieren houden, ze kunnen een hoop troep veroorzaken. Of het nu gaat om zindelijkheidstraining, eten of het meenemen van vuil van buiten. Katten- en hondenharen kunnen ook ellendig zijn als je een huisdier hebt. Maar met Vanish kan je ervoor zorgen dat je kleden en tapijten niet te lijden hebben onder je huisdieren.

Wij behandelen de drie meest voorkomende vlekken en troep die huisdieren met zich meebrengen in een huis. Lees onze tips om ze te behandelen en ontdek het beste product van Vanish om je product te behandelen.

 

Modderige pootjes

“Om de een of andere reden, houdt mijn kat ervan om in de modder te rollen en later op het tapijt te liggen. Ik kan niet boos op mijn kat blijven, maar die vlekken zijn zo lastig te verwijderen.”

Eens in de zoveel tijd kom je de modderige pootjes van je huisdier tegen. Dit is iets wat steeds vaker voorkomt als het weer wat natter is dan gewoonlijk. De vlekken zie je vooral op plekken waar je huisdier naar binnen en buiten gaat. Moddervlekken kunnen een erg slordige indruk op ons huishouden achterlaten, zeker als je gekleurde kleden, tapijten en stofferingen hebt.

Dankzij een vrolijk huisdier met natte pootjes, kan je als huisdiereigenaar al snel ontdekken dat er niets meer over is van je nette huis. Maar hoe verwijder je ze?

 

Hoe verwijder je modder en moddervlekken?

 Oplossing 1: Voor plekken met veel verkeer kan je Vanish Power Mousse gebruiken. Het is makkelijk te gebruiken en werkt op je tapijt in om 5 keer zoveel vuil en 3 keer zoveel haar te verwijderen dan bij stofzuigen.

Stap 1: Schudden voor gebruik en spray

Stap 2: Wrijf de mousse in met behulp van een schone, kleurvaste spons of dweil.

Stap 3: Laat de mousse 2 uur inwerken en drogen tot je gaat stofzuigen.

Belangrijk: Volg altijd de gebruiksinstructies zoals aangewezen op de productverpakking.

 Oplossing 2: Als modder eenmaal is ingetrokken kan je een borstel gebruiken om zoveel mogelijk voorzichtig weg te borstelen. Gebruik daarnaast Oxi Action Carpet Spray om de vlek te verwijderen. Dit product werkt in op de vlek en kan het in één keer verwijderen.

 Stap 1: Voor het beste resultaat kan je de vlek het beste direct behandelen, draai de spuit open.

Stap 2: Laat het product 5 minuten intrekken

 Stap 3: Dep en wrijf voorzichtig op de vlek met een absorberende doek of spons om de vloeistof en de vlek te verwijderen.

 

Haar & Vacht

“I love my pets but their fur is so difficult to remove!”

Zowel kitten als honden verliezen hun haren gedurende het jaar. Bepaalde rassen, zoals de Duitse Herder, de Border Collie, Golden Retrievers en bulldogs verliezen veel vacht.

Dit is niet zo’n probleem op een hare ondergrond, zoals een tegelvloer of laminaat. Maar op tapijten en vloerbedekking is dit een heel ander verhaal. De haren van jouw hond of kat kunnen zich namelijk helemaal verstrikken in de vezels van het tapijt.

 

Hoe verwijder je haar en vacht met Vanish?

 Oplossing 1: Als je een huisdier hebt, dan heb je ook te maken met die ellendige haren die je mot verwijderen uit je tapijt. Gelukkig kan je met Vanish Power Mousse drie keer zoveel haar verwijderen dan bij het stofzuigen. En het helpt zelfs tegen nare luchtjes.

 • Stap 1: Schudt het product en breng het aan op de plek die je wilt reinigen.
 • Stap 2: Wrijf het product voorzichtig in met een vochtig doekje.
 • Stap 3: Laat het product 2 uur intrekken tot het droog, stofzuig de plek vervolgens.

Oplossing 2: Voor de ultieme aanpak om hondenhaar te verwijderen kan je het beste een rubberen borstel gebruiken. Het rubber zorgt voor statische elektriciteit, waardoor zelfs de meest hardnekkige haren zich gaan hechten aan de borstel. Als je geen rubberen bezem hebt, gebruik dan een borstel of hark.

Als al het haar verwijderd is, is het belangrijk dat jij het gebied behandeld met Vanish PowerPowder.

Stap 1: Stofzuig het tapijt, voordat je het gaat gebruiken.

Stap 2: Schud het product, zodat je de dekking van het product maximaliseert. Trek de sluitstrip van het product af en verwijder het in zijn geheel.

Stap 3: Houd de zak vast bij het handvat en schud het om het poeder geleidelijk te verdelen over je tapijt. Voeg geen water toe.

Stap 4: Gebruik een zachte borstel om het product in te laten werken.

Stap 5: Laat Vanish PowerPowder intrekken tot het tapijt helemaal droog is (minstens 20 minuten). Houd de kamer geventileerd tijdens het drogen en stofzuigen. Het is nog steeds mogelijk om over het tapijt te lopen.

Stap 6: Zuig het opgedroogde poeder goed op. Vervang je stofzuigerzak of opvangbak regelmatig.

Stap 7: Na gebruik kan je de zak oprollen en de sluitstrip gebruiken om de zak af te sluiten.

Stap 8: In zeldzame gevallen kunnen er lichtere vlekken zichtbaar zinn na het stofzuigen, omdat het poeder zich kan binden aan restanten van vlekken of buil. Verwijder het residu met een zachte borstel en ga nogmaals met de stofzuiger over het tapijt.

 

Uitwerpselen en urine

 “Ik heb net een puppy en als hij opgewonden raakt, dan plast ie.”

Het gebeurd meestal met onze viervoeters als ze nog geen jaar zijn. Vaak gebeurd dit tijdens het spelen, of als je thuis komt of bezoek hebt[1].

Ook al is duurt het even voordat jouw puppy hier doorheen gegroeid is, het is altijd een goed idee om zo snel mogelijk met de zindelijkheid te beginnen. Voor deze training kan je het beste contact opnemen met een hondentrainer of een dierenarts. Als je harige vriend een ongelukje krijgt, kan Vanish altijd helpen om de vlek te verwijderen. Vanish Oxi Action Carpet Spray verwijdert urinevlekken en luchtjes, daarnaast houdt het je tapijt schoon en fris.

 

Hoe verwijder je urinevlekken met Vanish

 Als je katten of hondenurine in je tapijt hebt zitten, moet je dit gelijk behandelen. Begin door alles wat zichtbaar is te verwijderen met een nat papieren doekje om te voorkomen dat de urine intrekt.

 

Oplossing 1: Met Vanish Oxi Action Carpet Spray ben je in staat om overtollig vuil te verwijderen en de vlek te behandelen. De formule geeft je tapijt een citrus-achtige geur dat zelfs kan voorkomen dat je huisdier nog eens op deze plek zijn behoefte doet. Zo voorkom je een ongelukje op dezelfde plek voor een tweede keer.

Stap 1: Spray Vanish Oxi Action Carpet Spray op de vlek en wrijf het voorzichtig in.

Stap 2: Laat de spray 1 tot 4 minuten intrekken.

Stap 3: Hardnekkige vlekken kunnen een tweede behandeling vereisen.

 

Hoe voorkom je urinevlekken met zindelijkheidstraining: zindelijkheidtips voor honden

Als jij je puppy wilt trainen om buiten zijn behoefte te doen, is het een mate van consistent blijven en het belonen van goed gedrag.

 • Om te beginnen doe je er goed aan om je vloeren en tapijten te bedekken.
 • Kranten kan je vaak gebruiken, maar handdoeken helpen ook goed om de urine te absorberen.
 • Volg een routine als jij je hond zindelijk wilt maken. Puppy’s hebben minder controle over hun blaas en stoelgang als ze jong zijn. Neem ze daarom om de 30 minuten mee naar buiten.
 • Je puppy geeft zelf ook aan, wanneer hij moet, zoals waggelen, nerveus heen en weer lopen en soms janken of krabben aan de deur.
 • Als je hond groter wordt, hoef je hem minder vaak naar buiten te brengen. Over het algemeen is drie keer per dag voldoende. Meestal s’ochtends, rond etenstijd en nog een keer voor het slapen gaan.
 • Mocht het gebeuren dat je puppy wel in huis zijn behoefte doet. Trakteer je puppy dan de volgende keer als hij zijn behoefte wel buiten doet om het goede gedrag te stimuleren.
 • Mocht je hond een vlek maken, dan is Vanish er altijd om je te helpen.

 

Zindelijkheidtips voor katen

Katten zijn gemakkelijker te trainen dan honden. Je hebt alleen een kattenbak nodig en wat kattengrit. Dit kan je allebei gewoon kopen bij een dierenwinkel.

 • In veel gevallen zijn katten al getraind, nog voordat jij ze in huis halt. Ze leren de kattenbak vaak te gebruiken door het voorbeeld van hun moeder te volgen.
 • Als je een kitten traint, zorg er dan voor dat de kattenbak niet in de buurt van voedsel of water staat. Als je een juiste plek gevonden hebt, zorg er dan voor dat je kat kennis maakt met de bak door je kat erin te zetten. Waarschijnlijk loopt hij weg, maar hij weet deze plek vanaf nu wel te vinden.
 • Net als bij honden is het belangrijk dat jij je huisdier niet afstraft. Als je kat zijn behoefte buiten de kattenbak doet, pak hem dan op en zet hem in de kattenbak. De kat zal dan de kattenbak associëren met zijn behoefte[2].

 

Volg altijd de instructies op onze producten, ventileer de ruimtes in je huis tijdens en na het gebruik en houd de producten altijd buiten bereik van huisdieren en kinderen tijdens het schoonmaken en het bewaren van je producten.

 

 

[1] https://www.bluecross.org.uk/pet-advice/house-training-adult-dog

 

[2] http://www.purina.co.uk/content/your-cat/cat-training/training-your-cat/litter-training-your-cat