Hoe verwijder je tomatensaus vlekken?

Tomatensaus is een bekende vlekkenmaker, en een tomatensausvlek verwijderen is niet zo moeilijk als het lijkt. Als je vlekken van tomatensaus wilt verwijderen begin je met het binnenstebuiten keren van je kleding waar de vlek ziten en spoel je het deel waar de vlek zit uit met koud water. Hierdoor voorkom je dat de vlek intrekt en haal je een deel van de vlek direct weg.

Meestal zijn het rode vlekken, maar tomatensausvlekken kunnen natuurlijk verschillende soorten vlekken veroorzaken, afhankelijk van de ingrediënten en specerijen die zijn gebruikt. Tijdens het koken kan de saus gemakkelijk op je kleding terrecht komen. Gelukkig kan je dan deze tips gebruiken om de tomatensausvlekken met succes te verwijderen!

De truc is om de tomatensausvlek direct te behandelen voordat het opdroogt. Om snel de vlek te verwijderen gebruik je Vanish Oxi Action Gel, onze beste vlekverwijderaar ooit, dringt diep door in de vezels, wat het behandelen van de tomatensausvlek snel en moeiteloos maakt. 

Het allerbelangrijkste? Spoel de vlek onmiddellijk met koud water, zodat de tomatensaus niet dieper in de stof dringt. Een ingetrokken vlek krijg je er namelijk niet meer zo gemakkelijk uit

Tomatensausvlekken verwijderen met voorbehandeling:

Smeer de Vanish Oxi Action Gel direct op de vlek en op de achterkant van de vlek, en wrijf het zachtjes in. Laat het maximaal vijf minuten inwerken voordat je je kleding normaal wast met een schepje Vanish Oxi Action Poeder.

 • Gebruik een de dop om de gel direct op de vlek aan te brengen
 • Wrijf de gel in de vlek met de onderkant van de dop
 • Laat de gel op de vlek intrekken voor maximaal tien minuten
 • Plaats de gel met een dosis van 60ml in de wasmachine, was dan het kledingstuk zoals gewoonlijk met uw eigen wasmiddel

Tomatensaus vlekken verwijderen in de handwas:

 • Mix een kwart schepje Vanish Gold Action poeder met warm water en meng dit goedje tot een papje.
 • Breng dit mengsel aan op de vlek.
 • Laat het mengsel vijf minuten rusten op de vlek en gebruik daarna de achterkant van het Vanish schepje om het mengsel zachtjes over de vlek te wrijven.

Hierna was je het mengsel uit het kledingstuk en plaats je het in de wasmachine met nog een extra schep Vanish. Was het kledingstuk op het programma dat je normaal hanteert.

Hardnekkige tomatensausvlekken verwijderen; 

 • Laat je kleding in vier liter water weken met één schepje Vanish Gold Oxi Action poeder.
 • Laat het een uur weken, tenzij het witte kleding is, dan kan je het vier uur laten weken.
 • Doe het in de wasmachine met nog een schepje Vanish en voilà, zo goed als nieuw!

Heb je geen Vanish bij de hand? Dat is niet zo erg, want we kunnen je al enkele tips geven. Vanish neemt zelfs opgedroogde vlekken onder handen.

 • Dep de vlek zo goed mogelijk met een vochtige doek of een vel keukenpapier.
 • Haal zo snel mogelijk Vanish in huis en volg de instructies op het etiket om de vlek direct te verwijderen.
 • Belangrijk: Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan.

Zolang je je hoofd koel houdt en ervoor zorgt dat je Vanish in huis hebt om hiermee tomatensausvlekken te verwijderen ben je op alles voorbereid! 

tomatensaus

Belangrijk:

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan. Gebruik dit product niet op wol, zijde of leder. Vanish is ook ongeschikt voor geboende of geverniste oppervlakken, zoals hout, metaal enz.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?