Hoe verwijder je sojasaus vlekken?

Sojasaus op je nieuwe trui? Geen paniek! Met Vanish Oxi Action Poeder maken sojasaus vlekken op je kleren geen schijn van kans!

Dep met een droog doekje de sojasaus vloeistof zo goed en zo snel mogelijk op, want opgedroogde sojasaus krijg je er niet meer zo gemakkelijk uit. Niet wrijven, want zo maak je de vlek alleen maar groter. Week het vervolgens in warm water.

Wanneer het kledingstuk lang genoeg geweekt heeft was je het op een normaal programma. Wanneer je een vlek lang weekt, wordt het extra lastig voor deze vlek om te blijven zitten dus is het verwijderen extra makkelijk.

Voorwassen zonder voorbehandeling:

  • Stop je was in de trommel met één schepje (voor hardnekkige vlekken) of een half schepje (voor normale vlekken) Vanish Gold

Wassen op een regulier programma.

  • Handwas: wrijf een beetje Vanish Oxi Action Gel in de kleding als voorbehandeling om de vlek te verwijderen. Los een dosis Vanish Oxi Action Poeder op in 4 l warm water (max. 40 °C) en dompel het kledingstuk erin onder. Laat gekleurde was hoogstens 1 uur en witte was hoogstens 6 uur weken. Ga vervolgens zoals gewoonlijk te werk of spoel overvloedig met water uit.

Heb je geen Vanish bij de hand? Dat is niet zo erg, want we kunnen je al enkele tips geven. Vanish gaat namelijk ook de meest hardnekkige sojasaus vlekken te lijf.

  • Dep de sojasaus vlek zo goed mogelijk op met een vochtige doek of een vel keukenpapier.
  • Haal zo snel mogelijk Vanish in huis en volg deze instructies om voorgoed komaf te maken met die vlek.

sojasaus

Belangrijk:

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan. Gebruik dit product niet op wol, zijde of leder. Vanish is ook ongeschikt voor geboende of geverniste oppervlakken, zoals hout, metaal enz.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?