Hoe verwijder je roomijsvlekken?

Kun je ook zo genieten van een smeuïg bolletje roomijs? En slaag je er dan ook elke keer weer in om een pracht van een vlek op je kleren te maken? Geen paniek, met Vanish Oxi Action vlekkenverwijderaars verdwijnen roomijsvlekken als sneeuw voor de zon. Laat een prachtige zomerdag zeker niet verpesten door zo'n vlek!

Als je niet thuis bent, probeer de roomijsvlek dan eerst in koud water te laten weken en poets de restanten daarna weg. Zorg ervoor dat het water koud, heet water kan reageren met de proteïnen in het ijs, wat het moeilijker maakt de vlek te verwijderen. Als je geen mogelijkheid hebt om de roomijsvlek in water te laten weken (bijvoorbeeld omdat je buiten bent), verwijder de restanten van de vlek dan met een lepel of ander rondvormig voorwerp, of poets de vlek weg met een vochtig (zak)doekje. Als je eenmaal thuis bent, is het slechts nog een kwestie van de vlek laten weken in Vanish:

  • Los een lepel Vanish Gold Oxi Action Poeder op in vier liter warm water (met een maximumtemperatuur van 40°C).
  • Laat de kleding hierin weken. Hou voor gekleurde kleding een uur aan en voor witte kleding zo'n zes uur.
  • Was het kledingstuk daarna in de wasmachine. Voeg een extra lepel Vanish toe aan het wasmiddel voor het beste resultaat.

Met Vanish Gel: smeer de Vanish Oxi Action Gel direct op de vlek en op de achterkant van de vlek, en wrijf het zachtjes in. Laat het maximaal vijf minuten inwerken voordat je je kleding normaal wast met een schepje Vanish Oxi Action poederVanish Oxi Action Gel dringt diep door in de vezels, wat het behandelen van de roomijvlek snel en moeiteloos maakt.

Heb je geen Vanish bij de hand? Dat is niet zo erg, want we kunnen je enkele tips geven om de vlek voor te bereiden zodat je de vlek makkelijk later kan verwijderen. Vanish neemt zelfs oude opgedroogde roomijsvlekken onder handen.

  • Verwijder eerst de roomijsresten en dep de vlek daarna zo goed mogelijk met vochtig keukenpapier.
  • Haal zo snel mogelijk Vanish in huis en volg deze instructies om vlekken voorgoed te verwijderen. 

roomijs

Belangrijk:

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan. Gebruik dit product niet op wol, zijde of leder. Vanish is ook ongeschikt voor geboende of geverniste oppervlakken, zoals hout, metaal enz.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?