Hoe verwijder je (rode) wijnvlekken uit tapijten en vloerkleden

Gezellig op de bank met een goed glas rode of witte wijn op een vrijdagavond. Het kan wel eens misgaan waardoor er een glas wijn op je tapijt, vloerkleed of mat valt. Gelukkig heeft Vanish speciale vlekverwijderingsproducten voor vlekken in tapijten, vloerkleden of matten en kun je op Vanish Oxi Action vertrouwen en snel weer zorgeloos genieten van een heerlijke avond. 

Wijnvlekken verwijderen tapijt

De eerste stap in het afrekenen met wijnvlekken op je tapijt, is vaak het ontdekken van deze nare vlekken. Zeker wanneer het tapijt hoogpolig is. Het is belangrijk dat je je tapijt regelmatig checkt, zodat het steeds gemakkelijker wordt om nieuwe vlekken te zien zodat je deze vlekken ook daadwerkelijk kunt verwijderen. Wanneer je huisdieren hebt, is het aan te raden om ten minste één keer per week te stofzuigen. Wanneer je een wijnvlek in je tapijt ontdekt is het belangrijk om zo snel mogelijk tot actie over te gaan.

Hoe verwijder je wijnvlekken uit je tapijt? Rodewijn vlekken, witte wijn vlekken en zelfs ingedroogde wijn vlekken. Dit zijn de eenvoudige stappen die je dient te volgen: 

  • Probeer allereerst zo veel mogelijk van de wijnvlek te verwijderen. Hierna maak je de wijnvlek nat met een vochtige doek of een wegwerp doekje (zonder alcohol om zo de kleur te behouden). Zo zorg je ervoor dat de vlek niet verder in de vezels trekt. 
  • Hierna gebruik je een spray zoals Vanish Oxi Action Carpet Gold Spray. Breng de spray aan op het vervuilde gebied en laat het een aantal minuten intrekken. Hierna reinig je het tapijt zoals je altijd doet.

Wijnvlekken verwijderen vloerkleed

Bij een vloerkleed hanteer je bijna dezelfde werkwijze als bij een tapijt of vloerkleed. Ook hier is het verstandig om je vloerkleed regelmatig te checken, zodat je zo snel mogelijk nieuwe wijnvlekken ontdekt. Een voordeel van sommige vloerkleden en tapijten is dat ze klein kunnen zijn, waardoor je ze volledig kan onderdompelen in een oplossing van Vanish Oxi Action Poeder en water. Na een tien minuten weken haal je het vloerkleed of tapijt uit de oplossing en schrob je het met een zachte borstel. De vlek zou dan als sneeuw voor de zon moeten verdwijnen. 

Maak je geen zorgen wanneer het vloerkleed te groot is om ondergedompeld te worden. Laat het vloerkleed plat op de vloer liggen en behandel het op dezelfde manier als hier boven is beschreven voor tapijt. 

Rode wijnvlekken verwijderen

Rode wijnvlekken op het tapijt of vloerkleed lijken op de meeste feesten voor te komen wanneer iedereen in de stemming komt en iemand een glas omstoot. Op het eerste gezicht lijkt het tapijt voor altijd beschadigd, maar niet gevreesd, Vanish Carpet Gold Spray zal je helpen om je tapijt of vloerkleed terug naar zijn oorspronkelijke glorie te brengen. Het is bekend dat rode wijnvlekken lastig te verwijderen zijn. Hoewel talrijke traditionele tips bestaan, verwijdert Vanish vlekkenverwijderaar alle rode wijnvlekken gemakkelijk uit je tapijt of vloerkleed. Laat dus het morsen van rode wijn niet meer je avond verpesten, maar gebruik de Vanish Oxi Action Carpet Spray om vlekken in je tapijt of vloerkleed te verwijderen. Lees verder om een aantal handige tips te leren die je kunnen helpen bij het bestrijden van rode wijnvlekken.  

Voor een verse rode wijn vlek: verwijder alle wijnrestanten door de vlek te deppen met een papiertje of een katoenen doek, spuit dan het product op de vlek en laat het maximaal vijf minuten inwerken. Dep vervolgens opnieuw met een schone, absorberende doek. Voor een ingedroogde rode wijn vlek: spuit het product direct op de ingedroogde rode wijn vlek, laat het gedurende maximaal vijf minuten inwerken en wrijf dan weg met een schone, absorberende doek. Onze top rode wijnvlekverwijderingstip is om de vlek niet droog te laten worden! Zodra je een vlek maakt, pak je het onmiddellijk aan, aangezien het later moeilijker te verwijderen zal zijn.

Strooi wat zout op de vlek om zo snel mogelijk de vlek op te nemen. Stofzuig en dep het af met een droge doek. Wees voorzichtig om de vlek niet over het tapijt te verspreiden. Dep het gebied waar u de rode wijn heeft geknoeid nog eens met een nieuwe papieren handdoek, vochtig gemaakt met wat water. Herhaal stap 2 indien nodig. Gebruik Vanish Carpet Gold Spray zo snel mogelijk om de resterende vlek te verwijderen.

Nare geurtjes van oude wijnvlekken verwijderen

Sommige wijnvlekken kunnen naast een vlek ook een onaangename geur achterlaten. Dit komt doordat de kleine deeltjes zich vasthechten aan de vezels van de stof, ook al is de vlek niet langer zichtbaar. Dit kan je herstellen door het gebied te bestrooien met Vanish Carpet Gold Mousse. De flacon schudden en verstuiven. Het poeder laten binnendringen door het met een borstel die niet verkleurt te verspreiden. 2 uur laten inwerken of tot de behandelde zone helemaal droog is, vervolgens stofzuigen.

Dus of je nu een vloerkleed of vloerbedekking hebt. Je hoeft je dankzij Vanish geen zorgen meer te maken of je moeilijke vlekken of geurtjes kan verwijderen. 

Opgedroogde wijnvlekken verwijderen

Heb je geen Vanish vlekkenverwijderaar bij de hand? Dat is niet zo erg, want we kunnen je toch al wat tips geven. Vanish neemt zelfs opgedroogde vlekken onder handen.

  • Dep de vlek zo goed mogelijk op met een vochtige doek of een vel keukenpapier.
  • Koop zo snel mogelijk een product van Vanish en volg deze instructies om voorgoed van de wijnvlek af te zijn. 

Nog een paar eenvoudige tips om (rode) wijnvlekken te verwijderen 

Wanneer er een glas of een fles rode wijn wordt gemorst op je tapijt of vloerkleed, is het aan te raden om eerst de wijnvlek te deppen met een vochtige spons of doek. Hierdoor kan je al de meeste wijn absorberen en hoef je later minder te schrobben. Om te voorkomen dat de vlek opdroogt en intrekt, kan je een beetje water over de vlek gieten zodat de wijn verdund. Daarna moet je doorgaan met deppen om de vlek verder te behandelen. Waarschijnlijk zal het niet lukken om de vlek volledig weg te krijgen, daarom volgt hieronder de échte oplossing.

(rode) wijnvlekken verwijderen - tapijt - vloerkleed