Hoe verwijder je rode wijn vlekken?

Je bent gezellig aan het dineren met vrienden tot plots ... je pardoes je glas omstoot! Ook al eens zo'n gênant moment meegemaakt dat je rode wijn over je nette bloes knoeit? Gelukkig kun je op Vanish Oxi Action vertrouwen, want dit product pakt rode wijn vlekken probleemloos aan! Waarom krijg je eigenlijk zo’n nare vlekken van rode wijn De grote schuldige is anthocyaan, een natuurlijk kleurpigment dat in druiven zit. Deze hardnekkige pigmenten hechten zich gemakkelijk aan de textielvezels vast, waardoor rode wijn vlekken dus heel vervelend kunnen zijn. Gelukkig is er Vanish!

Behandel de rode wijn vlek vlek meteen en laat ze niet opdrogen. Vergeet niet dat rode wijn vlekken heel hardnekkig zijn als je ze niet meteen aanpakt. 

Rode wijn vlekken zijn tijdens de feestdagen onvermijdelijk, van zowel glühwein als 'gewone' wijn. Of het nu om een paar gemorste druppels zijn of gaat, of om een enthousiaste tafelgast die een glas wijn omstoot. Rode wijn vlekken zijn niet zo lastig te verwijderen als je denkt, mits je ze niet te lang laat zitten. Een handig trucje is gelijk zout op de vlek aan te brengen. Dit zuigt de rode wijn op. Hierna dep je op de vlek met een vochtig doekje, let op dat je niet drukt, maar juist weg duwt van de vlek (zo onttrek je vocht uit de vlek). Om achtergebleven vlekken te verwijderen breng je Vanish PowerGel direct aan op de vlek. Laat dit 5 minuten intrekken voordat je het in de wasmachine wast met een extra schep Vanish. Crisis voorkomen!

Met Vanish Oxi Action Poeder in de handwas

Los een dosis Vanish Oxi Action Poeder op in 4 l warm water (max. 40 °C) en dompel het kledingstuk erin onder. Laat gekleurde was hoogstens 1 uur en witte was hoogstens 6 uur weken. Ga vervolgens zoals gewoonlijk te werk. Voor een nóg beter resultaat kun je een dosis vlekkenverwijderaar aan je wasproduct toevoegen.

Voor het wassen van je katoenen of linnen kleding voeg je een schepje Vanish Gold Oxi Action poeder toe aan 4 liter warm water en laat het een uur inweken.

Een rode wijn vlek op het tapijt verwijder je met Vanish Oxi Action Carpet. Breng het direct aan op de vlek en laat het 5 minuten inwerken. Herhaal dit proces totdat de vlek verdwijnt.

Een populaire truc is om de rode wijnvlek te bedekken met zout. Zodra je de vlek maakt neem je het overtollige vloeistof op met zout zodat er een droge vlek overblijft die je kunt behandelen.

Zodra je vlek maakt behandel je de hardnekkige rodewijnvlek door op de vlek te deppen met een droge doek en breng je de Vanish Gold Oxi Action Poeder aan. Mix ¼ schepje poeder met ¾ schepje warm water. Wrijf het mengsel in het oppervlak van de rode wijn vlek en laat het voor 5 minuten staan. Spoel het vervolgens uit met koud water. 

 

rode-wijn

Belangrijk:

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan. Gebruik dit product niet op wol, zijde of leder. Vanish is ook ongeschikt voor geboende of geverniste oppervlakken, zoals hout, metaal enz.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?