Hoe verwijder je rode biet vlekken?

Bieten zijn heerlijk en maken elke salade gezond. Niets zo lekker als een gezonde groenteschotel. Maar let op met rode biet! Vooral op witgoed zijn bietenvlekken een echte nachtmerrie! Gelukkig heeft Vanish de oplossing! Om bietenvlekken te verwijderen, heeft Vanish de beste tips.

Belangrijk: Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan.

Het allerbelangrijkste? Behandel de bietenvlek zo snel mogelijk. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het is om ze volledig te verwijderen. Bietenvlekken behandelen we net als andere plantaardige vlekken:

Hoe verwijder je bietenvlekken uit kleding.

Wrijf een combinatie van een kwart Vanish Oxi Action poeder en driekwart water in de vlek die je wilt verwijderen. Laat dit mengsel tien minuten inwerken en spoel het getroffen stuk dan van de binnenkant uit. Was daarna direct met een extra schep Vanish in je normale wasroutine. Of smeer Vanish Oxi Action Gel direct op de vlek en op de achterkant van de vlek, en wrijf het zachtjes in. Laat het maximaal vijf minuten inwerken voordat je je kleding normaal wast met een schepje Vanish Oxi Action Gold Poeder.

Hoe verwijder je bieten vlekken uit een vloerkleed of tapijt.

Vanish tapijt reinigers zijn onze beste vlek verwijderaar voor vloerkleden, tapijten en matten, die er weer als nieuw zullen uitzien. Uitstekende resultaten in slechts 30 seconden

Het is zo simpel als draaien om te openen. Grof vuil verwijderen. Verstuiven om de vlek te verwijderen. 

Verwijder eventueel achtergebleven bietenresten van je vloerkleed of tapijt met een droge doek.

Gebruik Vanish tapijtreiniger om de vlek te verwijderen.

Rustig vegen, niet schrobben, om het voorzichtig in te werken. Herhaal indien nodig.

Als je een vlek wilt verwijderen maar je maakt je zorgen over de kwaliteit van je vloerbedekking, probeer Vanish tapijtreiniger eerst op een onopvallend plek van je vloerbedekking of tapijt.

Vlekken verwijderen van bietensap op je bank of stoel.

Verwijder eerst de bietenresten voordat je de vlek gaat verwijderen en spoel de stof van je bank of stoel dan uit met koud water. Het allerbelangrijkste? Behandel de vlek zo snel mogelijk, want een opgedroogde bieten vlek is geen lachertje. Hier zijn een paar algemene stappen die je kan nemen wanneer je probeert bietensap vlekken te verwijderen. Onze Vanish Oxi Action gel is er voor je om de vlek er direct uit te krijgen. Zie de stappen hieronder:

Verwijder de zichtbare vaste stoffen met een mes of een lepel. Dep het gebied vervolgens met een schone papieren doek of een snee brood, dat goed vloeistoffen kan opnemen als het gaat om vlek verwijdering. En denk eraan niet wrijven, want hierdoor wordt de vlek nog dieper in de stof gedrukt.

Gebruik een dop vol met Vanish Oxi Action Gel om de vloeistof direct op de vlek aan te brengen.

Wrijf zachtjes de gel in de vlek met de onderkant van de dop.

Laat de gel op de vlek intrekken, vijf minuten maximaal.

Plaats een dop met een dosis van 60ml Oxi Action Gel in de wasmachine, was dan het kledingstuk zoals gewoonlijk.

Herhaal indien nodig.

Meer vlekverwijder tips op het topic bietenvlekken: 

Een echte oma weet raad tip om de bietenvlek te verwijderen is met citroensap of azijn om de vlek af te breken. Laat dit vijf minuten zitten op de bietenvlek. (Het kan ook nuttig zijn om de bietenvlek in die tijd met een kleine borstel of tandenborstel te bewerken om ingetrokken bietensap vlekken zo goed als mogelijk te verwijderen. 

Spoel met veel koud water om er zeker van te zijn dat het zuur het kledingstuk niet beschadigt. In de meeste gevallen zal de voorbehandeling de vlek losmaken.

Om de vlek verder te verwijderen, wassen in de wasmachine zoals gebruikelijk met een extra schep Vanish Oxi Action poeder.

Als de vlek er nog zit, behandel het met dan een keer met Oxi Action Gel en was het dan zoals gewoonlijk met weer een schep Oxi Action poeder in de wasmachine.

Was zoals gebruikelijk. Niet in de machine drogen, tenzij de vlek weg is.

Als de vlek aanhoudt, raadpleeg dan een professionele meubelreiniger.

rode-biet

Belangrijk:

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan. Gebruik dit product niet op wol, zijde of leder. Vanish is ook ongeschikt voor geboende of geverniste oppervlakken, zoals hout, metaal enz.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?