Mascaravlekken verwijderen

Droom je net als iedere vrouw van oneindig lange wimpers? En heb je dus ook altijd mascara bij de hand? Let wel op, want mascara vlekken op je favoriete outfit zijn een echte nachtmerrie! Door de donkere, vette, olie achtige substantie kan zo'n vlek namelijk heel hardnekkig blijken. Gelukkig is er Vanish Oxi Action. Volg deze instructies en ga voor een superschoon resultaat.

Waarom zijn mascara vlekken zo moeilijk te verwijderen

Door de donkere en vette structuur laat mascara hardnekkige vlekken achter. Waterproof of niet, mascara kan flinke sporen achterlaten op je kleren als je de vlekken niet snel behandelt. Mascara is gewoonlijk donker van kleur en maakt dus behoorlijke vlekken. Hoe langer je wacht om zo'n vlek te behandelen, hoe moeilijker de klus.

Mascara vlekken verwijderen

Mascara geeft je onweerstaanbare, volle wimpers. Maar het kan een drama zijn wanneer het op je kleding terecht komt. Door de olie-achtige bestanddelen en donkere kleur is mascara niet alleen lastig van je wimpers te verwijderen, maar ook uit stof! Wanneer je onderweg bent kun je mascara vlekken gemakkelijk verwijderen met een goede kwaliteit oogmake-up remover. Heb je die niet bij de hand, dep de vlek dan met koud water op een doek.  Is de mascara opgedroogd in de stof, dan is het beter om deze met een vlekverwijderaar te behandelen. 

Vanish Oxi Action Gold is een krachtige vlekverwijderaar en helpt je vlekken te verwijderen in slechts 30 seconden. Behandel het kledingstuk eenvoudig voor of laat de poeder inweken om vlekken te verwijderen en direct resultaat te zien.

Meer tips om mascara vlekken te verwijderen

Mascara vlekken zijn veel voorkomende vlekken. Je bent even iets minder geconcentreerd of gewoon onhandig en daar zit er alweer één, op je mouw of shirt. En dat meestal ook nog op de minst gunstige moment. Gelukkig zijn mascara vlekken eenvoudig te verwijderen met behulp van de volgende tips:

Verwijder alle overtollige mascara eerst met een bot mes of ander gelijkwaardig instrument.

Dep de vlek met koud water. Zorg er wel voor dat je hierdoor de vlek niet nog verder in de stof wrijft.

Gebruik Vanish Oxi Action Gold poeder. Week het desbetreffende kledingstuk in 4 liter water, gemengd met één schepje poeder.

Week het kledingstuk een uur wanneer het gekleurd is. Wanneer het kledingstuk tot de witte was behoord, week het dan zes uur in Vanish Oxi Action Crystal White. 

Was het kledingstuk hierna op de manier waarop je dit altijd doet en hierna zou de mascara vlek verwijderd moeten zijn.

Over het algemeen geldt voor bijna alle vlekken: hoe langer je wacht met de vlekken te verwijderen, hoe moeilijker dit zal gaan.

Tips om uitgedroogde mascara vlekken te verwijderen 

Waterproof of niet, mascara kan lichte sporen achterlaten op je kleren als je de vlekken niet snel behandelt. Mascara is gewoonlijk donker van kleur en maakt dus behoorlijke vlekken. Hoe langer je wacht om zo'n vlek te behandelen, hoe moeilijker de klus.

Schraap de mascara voorzichtig af met bijvoorbeeld een stomp mes.

Besprenkel de vlek met koud water en dep de vlek zachtjes.

Koop Vanish

Stop het kledingstuk daarna in de wasmachine en voeg 60 ml Vanish Oxi Action Gel toe.

Belangrijk: Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan.

mascara

Belangrijk:

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan. Gebruik dit product niet op wol, zijde of leder. Vanish is ook ongeschikt voor geboende of geverniste oppervlakken, zoals hout, metaal enz.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?

Meer tips