Make-up vlekken verwijderen

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je maakt je klaar voor een avond stappen, maar nadat je jezelf zorgvuldig hebt opgemaakt kijk je naar beneden en ontdek je dat je foundation geknoeid hebt op je prachtige nieuwe jurk! Hoe verwijder je make-up vlekken? Laten we eens kijken naar verschillende soorten make-up vlekken en hoe je ze kunt verwijderen. Onze vlekkengids tips kunnen je niet alleen een hoop stress besparen; ook je kleding en vloerbedekking zullen je er dankbaar voor zijn! Make-up vlekken laten na een wasbeurt met een gewoon wasproduct vaak nog een vettig spoor na. Let erop dat je je kleren in dat geval niet laat drogen, want achteraf krijg je de vlek er des te moeilijker uit.

Waarom laat make-up vlekken achter

De verschillende felroze of bronskleurige pigmenten in make-up kunnen voor vervelende vlekken zorgen. Vooral vette make-up laat hardnekkige vlekken achter.

Foundation vlekken

Foundation is de make-up die je gezicht direct een oppepper geeft. Maar het is niet zo aantrekkelijk als de foundation ergens anders eindigt dan op je gezicht. Menig vloerkleed is bevuild met foundation vlekken. Vloeibare foundation is vaak op oliebasis gemaakt en trekt daardoor snel in de stof. Het is altijd het beste om zo snel mogelijk grip te krijgen op vlekken. Foundation vlekken vormen hierop geen uitzondering. Begin met het voorzichtig verwijderen van de foundation met een lepel. Neem een schone, droge, lichtvochtige papieren doek of handdoek en dep de make-up vlek, zonder deze verder in het tapijt te smeren. Wanneer je iets krachtigers nodig hebt, is Vanish de oplossing. Spuit nadat je alle vlekken hebt verwijderd Vanish Powershot vanaf zo'n 15 centimeter afstand op de foundation vlek. Dep direct met een witte absorberende doek en herhaal dit indien nodig.

Blush vlekken

Poeder blush geeft meteen een jeugdige gloed op de wangen. Maar het laat je echt blozen als het eindigt op de mouw van je shirt! Gebruik een harde borstel om het teveel aan poeder uit het shirt te verwijderen. Is de blush vlek fris, dep deze dan met een papieren handdoek of doek totdat je zoveel als mogelijk hebt verwijderd. Giet een paar druppels Vanish Oxi Action gel op de vlek en gebruik het wrijfvlak om de gel met een draaibeweging in de vlek te wrijven. Zoals met alle kledingvlekken kun je het kledingstuk, als je een vlek hebt uitgewassen, het best laten drogen in de buitenlucht. Door het gebruik van droogtrommels gaan vlekken hechten en is het moeilijker om de vlek daarna nog te verwijderen. Als je echt haast hebt kun je de vlek altijd snel drogen met een föhn.

Make-up kan helpen om ons goed te voelen en ons er op het best uit te laten zien. Totdat het eindigt op onze kleiding! Het is belangrijk om een vlek zo snel mogelijk te verwijderen als je je garderobe er langer fris uit wilt laten zien. Mascara kan een beetje lastig van je wimpers te verwijderen zijn, maar je verwijdert vlekken in minder dan 30 seconden door ze voor te behandelen met Vanish Oxi Action Gold poeder. Vlekken van foundation op oliebasis in het tapijt verwijder je zonder gedoe met Vanish Carpet Gold Spray. Poeder blush vlekken zullen je niet in verlegenheid brengen als je ze dept met Vanish Powergel Voorbehandeling.

Heb je geen Vanish bij de hand? Dat is niet zo erg, want we kunnen je al enkele tips geven. Vanish neemt zelfs opgedroogde vlekken onder handen.

Wrijf droge make-upvlekken (bv. oogschaduw of blush) zo veel mogelijk weg. Opgelet: maak de vlek niet groter!

Spoel de vlek dan uit met water en reinig zo veel mogelijk met een schone doek of een vel keukenpapier. Koop een relevant Vanish product stop het kledingstuk daarna in de wasmachine en voeg 60 ml Vanish Oxi Action Gel toe.

Belangrijk: Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan.

make-up

Belangrijk:

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan. Gebruik dit product niet op wol, zijde of leder. Vanish is ook ongeschikt voor geboende of geverniste oppervlakken, zoals hout, metaal enz.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?