Hoe verwijder je honing vlekken?

Honing is een gezonde vervanging voor suiker en een heerlijke toevoeging voor veel gerechten. Helaas, door de stroperige structuur is het erg hardnekkig als het eenmaal op je kleding zit. Dus, wat moet je doen? Net als bij een lijmvlek is wassen met water een goed begin om de honingvlek te verwijderen.

Andere vlekken van op suiker gebaseerde zoetigheden kan je net zo behandeldelen als honing, voorbeelden hiervan zijn suikers die je vindt in lolly's of andere zoetigheden. Een mix met speeksel kan een plakkerige vlek veroorzaken wat (als het op kleren valt) erg moeilijk kan zijn om schoon te krijgen. Gelukkig kan je, dankzij Vanish, deze plakkerige vlekken makkelijk verwijderen.

Verwijder eerst de honingresten en spoel je getroffen kleding uit met koud water. Het allerbelangrijkste? Behandel de vlek zo snel mogelijk, want een opgedroogde honingvlek is veel moeilijker te verwijderen. Hier zijn een paar algemene stappen die je kan nemen wanneer je probeert plakkerige honingvlekken te verwijderen. Behandel de vlek bijvoorbeeld met Vanish Oxi Action gel om de vlek er direct uit te krijgen. Zie de stappen hieronder.

  • Gebruik de dop om de vloeistof direct op de vlek aan te brengen. 
  • Wrijf de gel in de vlek met de onderkant van de dop.
  • Laat de gel op de vlek maximaal tien minuten intrekken.
  • Doe vervolgens diezelfde gel in de wasmachine, een dosis van 60ml is voldoende, was dan het kledingstuk zoals gewoonlijk in de wasmachine.

Handwas: los een dosis Vanish Oxi Action Poeder op in 4 l warm water (max. 40 °C) en dompel het kledingstuk erin onder. Laat gekleurde was hoogstens 1 uur en witte was hoogstens 6 uur weken. Ga vervolgens zoals gewoonlijk te werk en spoel het kledingstuk overvloedig met water uit.

Heb je geen Vanish bij de hand? Dat is niet zo erg, want we kunnen je al enkele tips geven. Vanish neemt zelfs opgedroogde honingvlekken onder handen. Dep de honingvlek zo goed mogelijk met een vochtige doek of een vel keukenpapier. Haal zo snel mogelijk Vanish in huis en volg de instructies om voorgoed een einde te maken aan die vlek.

honing

Belangrijk:

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan. Gebruik dit product niet op wol, zijde of leder. Vanish is ook ongeschikt voor geboende of geverniste oppervlakken, zoals hout, metaal enz.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?