Hoe verwijder je grasvlekken of andere vlekken groen van kleur?

Het is tegenwoordig erg belangrijk om zo groen mogelijk door het leven te gaan, maar dit wil je toch vooral beperken tot je ecologische voetafdruk en niet ook uitdragen met groene vlekken op je broek of de kleding van je kinderen. We hebben een korte handleiding samengesteld waarin staat hoe je hardnekkige vlekken die groen van kleur zijn uit al je kleding kunt krijgen.Waarom zijn grasvlekken zo groen en hardnekkig te verwijderen? In planten zit chlorofyl, dat een heel sterke kleurstof bevat. Daarom krijg je grasvlekken niet gemakkelijk uit je kleren met een standaardproduct voor witte was.

Over het algemeen zijn er twee soorten vlekken die groen van kleur zijn: eten en gras. Groene pigmenten vlekken zijn doorgaans het lastigst om te verwijderen, aangezien groente- en grasvlekken door organische bindingen makkelijk aan de vezels hechten van je kleding. Ondanks dat deze hardnekkige vlekken lastig te verwijderen zijn, moet je vooral niet direct naar allerlei agressieve middelen grijpen. Gebruik vooral geen ammoniak, ontvetter of alkalische reinigingsmiddelen om vlekken te verwijderen die groen zijn van kleur, aangezien deze middelen er alleen maar voor zorgen dat de vlekken, groen van kleur zich nog beter hechten aan je kleding. Er zijn simpelere manieren waarop je elk spoor van groen door vlekken van eten zoals groente of gras kunt verwijderen zonder de vezels te beschadigen.

Grasvlekken en andere vlekken groen van kleur, hoe verwijder je ze?

Het is vaak zo dat hoe sneller je de vlek aanpakt, hoe waarschijnlijker het is dat deze vlek uit de kleding te verwijderen is. Als de vlek een grasvlek is, is het verstandig om eerst met koud water te spoelen om ervoor te zorgen dat de vlek zich niet verder aan het weefsel hecht. Als de vlek nat genoeg is, kunt je beginnen met het verwijderen van de vlek. Hoe je een vlek kunt verwijderen, is echter wel afhankelijk van de kleur van het materiaal:

Vlekken die groen zijn verwijderen uit je witte was

Bij witte kleding kun je het beste voor een gespecialiseerd product kiezen zoals Vanish Oxi Action Crystal White. Wrijf het product in de grasvlek en laat deze tot 6 uur inwerken. Was de kleding als de tijd om is als gewoon met een schepje Vanish in de machine en sta versteld van het resultaat. De vlek die eerst helder groen op je witte kleding zat is helemaal verdwenen. Als er nog groen zichtbaar is, was dan je witte kleding nog een keer met een schepje Vanish Oxi Action voor witte was.

Vlekken die groen zijn verwijderen uit je bonte was

Groene vlekken uit gekleurde kleding verwijderen gaat ongeveer hetzelfde als bij witte kleding. Meng Vanish Oxi Action-Gold poeder met wat warm water, wrijf deze oplossing in de groene vlek en laat dit 15 tot 20 minuten staan voordat je het wast op een normaal programma . Denk eraan dat je bij gekleurde kleding nooit bleekmiddelen moet gebruiken.

Onze Vanish Oxi Action gel is er voor je om de vlek er direct uit te krijgen. Zie de stappen hieronder.

Gebruik een dop vol met Vanish Oxi Action Gel om de vloeistof direct op de vlek aan te brengen.

Wrijf zachtjes de gel in de vlek met de onderkant van de dop.

Laat de gel op de vlek intrekken, tien minuten maximaal.

Plaats een dop met een dosis van 60ml Oxi Action Gel in de wasmachine, was dan het kledingstuk zoals gewoonlijk.

Herhaal indien nodig.

Heb je een groene vlek op je vloerkleed. Geen probleem, Vanish neemt zelfs grasvlekken onder handen op vloerkleden, tapijten en matten.

Gebruik Vanish Carpet Gold Spray, onze beste vlekverwijderende spray voor vloerkleden, tapijten en matten. Pak de fles, bij het snuitje van de fles en vervolgens draaien om te openen. Verwijder zo veel als mogelijk van het grove vuil op de grasvlek. Verstuiven, maximaal 5 minuten laten inwerken en drogen.

Je kan ook gemakkelijk vlekken verwijderen met Vanish Carpet Gold Mousse, onze beste mousse om vlekken te verwijderen op vloerkleden, taptijen en matten.

De Carpet Gold Mousse flacon goed schudden en vervolgens verstuiven. Het poeder goed op de vlek verspreiden door het met een borstel die niet verkleurt in te smeren. 2 uur laten inwerken of tot de behandelde zone helemaal droog is, vervolgens stofzuigen.

Dit is de eenvoudige oplossing voor het verwijderen van vlekken die groen van kleur zijn, of deze nu van het eten van gisteren of van de voetbalwedstrijd van afgelopen zondag zijn. Groene vlekken kunnen bijzonder hardnekkig zijn, maar maak je geen zorgen als je Vanish binnen handbereik hebt. Vanish is de vlekverwijderaar en met de vlekkengids van Vanish helpen we je alle vlekken verwijderen.

gras

Belangrijk:

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan. Gebruik dit product niet op wol, zijde of leder. Vanish is ook ongeschikt voor geboende of geverniste oppervlakken, zoals hout, metaal enz.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?