Hoe verwijder je vlekken van cola en andere frisdranken?

Frisdrank valt overal ter wereld erg in de smaak. Wel een beetje vervelend als je het per ongeluk op je kleding morst! Gelukkig maakt Vanish korte metten met deze zoete vlekken. Volg de instructies en je T-shirt ziet er weer als nieuw uit. 

Of het nu een paar gemorste druppels gaat of om een vol glas frisdrank. Frisdrank vlekken zijn niet zo lastig te verwijderen als je denkt, mits je ze niet te lang laat zitten.

Hoe verwijder je deze nare vlek? Behandel de hardnekkige frisdrankvlek door deze droog te deppen met een droge doek en breng je de Vanish Gold Oxi Action poeder aan. Mix ¼ schepje poeder met ¾ schepje warm water. Wrijf het mengsel in het oppervlak van de frisdrankvlek en laat het voor 5 minuten intrekken. Spoel het vervolgens grondig uit.

Met Vanish Oxi Action Poeder in de handwas: los een dosis Vanish Oxi Action Poeder op in 4l warm water (max. 40 °C) en dompel het kledingstuk erin onder. Laat gekleurde was hoogstens 1 uur en witte was hoogstens 6 uur weken. Ga vervolgens zoals gewoonlijk te werk en draai je een normale was. Voor een nóg beter resultaat kun je een dosis vlekkenverwijderaar aan je wasproduct toevoegen. Een frisdrankvlek op het tapijt verwijder je met Vanish Oxi Action Carpet. Breng het direct aan op de vlek en laat het voor 5 minuten inwerken. Herhaal dit proces totdat de vlek verdwijnt.

Vanish neemt zelfs opgedroogde frisdrankvlekken onder handen.

Strooi meteen een beetje zout op de vlek om de frisdrank te absorberen. Dep op de vlek met een droge doek of een stuk keukenpapier. Maar opgelet: blijf zo veel mogelijk binnen de rand van de vlek. Wrijf niet te hard op de frisdrankvlek, want zo maak je ze alleen maar groter.

Een handig trucje is een beetje citroen op de vlek aan te brengen. Dit zuigt de cola of frisdrankvlek op. Hierna spoel je de vlek af met warm water. Om oude opgedroogde vlekken te verwijderen breng je Vanish PowerGel direct aan op de vlek. Laat dit 5 minuten intrekken voordat je het in de wasmachine wast met een extra schep Vanish. Crisis voorkomen!

cola

Belangrijk:

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan. Gebruik dit product niet op wol, zijde of leder. Vanish is ook ongeschikt voor geboende of geverniste oppervlakken, zoals hout, metaal enz.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?