Hoe verwijder je chocoladevlekken?

Dit zal je vast en zeker herkennen als je kinderen hebt. Lekker samen met je kinderen een chocoladetaart maken in de keuken, en alles zit onder de chocoladevlekken. 

Twee boosdoeners zorgen ervoor dat chocolade hardnekkige vlekken achterlaat: cacaoboter en melk. Chocolade bevat ook nog eens verschillende oliën en vetten die nare vlekken kunnen achterlaten, de truc is om de chocoladevlek te behandelen voordat het opdroogt. Vanish Oxi Action Gel dringt diep door in de vezels, wat het behandelen van de chocoladevlek snel en moeiteloos maakt. Chocolade kan behoorlijk vervelende vlekken veroorzaken en kan een vettig spoor achterlaten als je geen wasproduct gebruikt. Inspecteer het kledingstuk dus goed na voor je het laat drogen, want achteraf krijg je de vlek er niet meer zo gemakkelijk uit. 

Smeer de Vanish Oxi Action Gel direct op de vlek en op de achterkant van de vlek, en wrijf het zachtjes in. Laat het maximaal vijf minuten inwerken voordat je je kleding normaal wast met een schepje Vanish Oxi Action Gold Pink Poeder in de wasmachine.

Met Vanish Oxi Action Poeder in de handwas: los een dosis Vanish Oxi Action Poeder op in 4 l warm water (max. 40 °C) en dompel het kledingstuk erin onder. Laat gekleurde was hoogstens 1 uur en witte was hoogstens 6 uur weken. Ga vervolgens zoals gewoonlijk te werk, spoel het uit en was het in de wasmachine. Voor een nóg beter resultaat kun je een dosis Oxi Action poeder aan je wasproduct toevoegen.

Heb je geen Vanish bij de hand? Dat is niet zo erg, want we kunnen je al enkele tips geven. Vanish neemt zelfs opgedroogde chocoladevlekken onder handen.

  • Verwijder de chocolade zo goed mogelijk met een mes of lepel. Opgelet: maak de vlek niet groter.
  • Wrijf voorzichtig wat zeep op de vlek en dep met een vochtige doek.
  • Spoel het kledingstuk uit onder stromend water en dep de vlek met een spons.
  • Belangrijk: Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan.

Dankzij Vanish wordt het verwijderen van zelfs de hardnekkigste chocoladevlekken een eitje! 

chocolade