Bloedvlekken verwijderen

Bloed verwijderen een onmogelijke taak? Altijd al gedacht: hoe verwijder je bloedvlekken? Vaak merk je een bloedvlek pas op als ze al helemaal in de stof ingedrongen is. Wie ooit al met een bloedvlek te maken heeft gehad, weet hoe moeilijk bloedvlekken verwijderen is als je ze eenmaal in je kleren krijgt. Veel mensen denken dan ook onterecht dat een na wond, schram of bloedneus je je kleren weg kunt gooien. Maar niets is minder waar: met Vanish verwijder je bloedvlekken alsof het niets is.

Als je niet direct Vanish binnen handbereik hebt, zal je de vlek eerst met koud stromend water aan beide kanten uit moeten spoelen. Gebruik bij voorkeur koud water voor bloedvlekken, want hierdoor breekt het bloed af en lost het op. In combinatie met lauw of warm water begint het bloed te stollen en krijg je de vlek er niet meer zo gemakkelijk uit.

 • De vlek weg deppen met een servet kan ook effectief zijn.
 • Met Vanish: week het kledingstuk ongeveer een uur in water met 1 schep Vanish Oxi Action Poeder.

Was hierna het kledingstuk zoals gebruikelijk met wasmiddel. De vlek zou hierna weg moeten zijn en je kledingstuk zou weer zo goed als nieuw moeten zijn! 

Hoe verwijder je bloedvlekken uit witte kleding?

Bloedvlekken uit kleding, onmogelijk? Bloedvlekken op je schone, witte kleding kan erg vervelend zijn en je zult denken dat het een nachtmerrie is om deze eruit te krijgen. Dit hoeft echt niet zo te zijn! Of het nu een verse of ingedroogde bloedvlek is, lees hier onze tips over hoe je bloed uit je witte kleding kunt krijgen.

 • Koop Vanish Oxi Action Gold White Poeder
 • Neem een schepje Vanish Oxi Action White Poeder.
 • Breng de dosis Vanish direct aan in de wasmachine gevuld met kleding, of in het waspoederbakje. 
 • Was je kleding zoals gewoonlijk.

Hoe kan je verse bloedvlekken verwijderen?

 • Als het een verse bloedvlek is, probeer dan zo snel mogelijk te handelen. Hierdoor zal het makkelijker zijn om de bloedvlek te verwijderen.
 • Verwijder allereerst zoveel mogelijk bloed met koud, schoon water. Denk eraan om dit aan beide kanten van de stof te doen.
 • Koud water helpt het beste bij bloedvlekken, aangezien het bloed hierdoor wordt losgeweekt en oplost. Heet water zal het bloed letterlijk laten “koken” en de vlek zal hierdoor nog moeilijker te verwijderen zijn.
 • Een alternatief, mocht je geen Vanish Oxi Action White Poeder in huis hebben, zijn bloedvlekken ook te verwijderen met een zout- en afwasmiddelvoorbehandeling. Mix twee eetlepels zout en één theelepel afwasmiddel en laat dit 30 minuten inweken. Spoel het dan grondig uit. 
 • Shampoo is ook een mogelijk alternatief om te gebruiken als voorbehandeling tegen bloedvlekken. Breng wat shampoo aan op de bloedvlek en laat dit 15-30 minuten zitten voordat je het grondig uitspoelt.

Deze tips om bloedvlekken te verwijderen kan je ook toepassen om bloedvlekken uit je matras te halen of om je beddengoed en handdoeken.

Hoe kan je ingedroogde bloedvlekken verwijderen?

Onderneem bij een ingedroogde bloedvlek zo snel mogelijk actie, aangezien het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zich op de stof zal blijven hechten. Zelfs als het opgedroogd is. 

 • Probeer zoveel mogelijk bloed van de vlek te schrapen met een bot mes of een lepel, dit zal het makkelijker maken om de bloedvlek te verwijderen bij de volgende stap.
 • Bloed verwijderen doe je door de bloedvlek te spoelen met koud water, dit zal helpen om het oploste bloed weker te maken. Bij heet water zal de bloedvlek juist nog dieper in de stof trekken.
 • Koop een Vanish product waar je makkelijk bloedvlekken kunt verwijderen vervolgens effectief gebruikt worden bij de was om de bloedvlek te verwijderen.
 • Als je geen Vanish in huis hebt, kan schoonmaakazijn ook worden gebruikt. Plaats een handdoek of theedoek onder de bloedvlek en giet de azijn eroverheen. Wacht 5 – 10 minuten en spoel het uit met koud water, was het bloed vervolgens als gebruikelijk.

Andere oplossingen om bloedvlekken te verwijderen:

Bloedvlekken verwijderen met Azijn.

Of u zich nu tijdens het scheren snijd of onverwacht een wond krijgt, het is belangrijk om bloedvlekken op uw kleding zo snel mogelijk te behandelen; bloedvlekken zijn relatief gemakkelijk te verwijderen, maar kunnen na 24 uur bijna onmogelijk uit te wassen zijn. Als u de bloedvlek voor het uitharden onder controle krijgt, verwijder dan de bloedvlekken door er witte azijn op de plek te gieten. Laat het 5-10 minuten intrekken en dep het dan goed met een doek of handdoek. Indien nodig herhalen en onmiddellijk wassen in de wasmachine met Vanish Oxi Action White.

Het kan moeilijk zijn om bloedvlekken te vermijden, maar nu heb je de juiste middelen tot je beschikking om er zeker van te zijn dat een bloedvlek niet het einde van je kleding betekent.

Met Vanish Oxi Action is het verwijderen van bloedvlekken geen probleem meer.

bloed

Belangrijk:

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan. Gebruik dit product niet op wol, zijde of leder. Vanish is ook ongeschikt voor geboende of geverniste oppervlakken, zoals hout, metaal enz.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?