VLEKKENGIDS: TAPIJTVLEKKEN VERWIJDEREN

Vlekkengids: Vlekken op je tapijt, kleed en vloerbedekking verwijderen  

De experts van Vanish leggen uit wat de beste manier is om een vlek te verwijderen uit je tapijt of hoe je het beste je vloerbedekking reinigen kan. Je kan je nogal zorgen maken als je net een nieuw tapijt hebt gekocht. De kwaliteit van een tapijt, waardoor jij zo graag een tapijt wilt hebben, is ook vaak de reden waarom een vlek funest kan zijn. Echter hoef jij je geen zorgen te maken, want tapijtvlekken kan je makkelijk verwijderen met Vanish.

Gebruik deze eenvoudige stappen om je tapijt in oude glorie te herstellen, welke vlek er ook in zit.

 

Hoe verwijder je vuil en vlekken uit je tapijt, kleed en vloerbedekking ?

 

Stap 1: Tapijt, kleed en vloerbedekking vlekken verwijderen of schoonmaken

De eerste stap in het verwijderen van vuil en vlekken uit je tapijt, is het vaststellen van de grootte en hoe oud de vlek is. Op deze manier kan je het beste product van Vanish voor je vlek selecteren.

Vlekverwijderen heeft betrekking tot tapijtvlekken die ontstaan zijn door gemorste dranken, eten of soms urine van een huisdier. Deze vlekken krijg je gemakkelijk in een huishouden met kinderen en huisdieren.

Voor het verwijderen van vlekken raadt Vanish het volgende aan:   

Bestrijkt je vlek of vuil een groter deel van je tapijt, doordat vuil en vlekken zich in de loop der tijd hebben ingewerkt in je tapijt? Dan hebben we het over tapijtreiniging. Plekken met veel verkeer, zoals in de hal, kunnen ervoor zorgen dat er veel vuil achterblijft. De opbouw van vuil kan de kleur van je tapijt aantasten, zonder dat jij het in de gaten hebt.

Voor tapijtreining raadt Vanish het volgende aan:

Bekijk de volledige lijn van Vanish met tapijtreiniging producten.

 

Step 2: Indentificeer de soort vlek & behandel de vlek met Vanish

Type tapijtvlekken van A tot Z

Heb je moeite met een vlek in je tapijt? Gebruik dan de Vlekkengids van Vanish om de juiste oplossing te vinden. De tapijtreiniging van Vanish biedt meer dan een oplossing voor verschillende vlekken, je kunt ervan uitgaan dat er een oplossing is voor jouw probleem.

Zie hieronder de tapijtvlekken waar Vanish je bij kan helpen:

 • Koffie op het tapijt, kleed en vloerbedekking
 • Thee op het tapijt, kleed en vloerbedekking
 • Rode wijn op het tapijt, kleed en vloerbedekking
 • Cola op tapijt, kleed en vloerbedekking
 • Fruitsap op tapijt, kleed en vloerbedekking
 • Olie of vet in het tapijt, kleed en vloerbedekking
 • Sojasaus in het tapijt, kleed en vloerbedekking
 • Ketchup op het tapijt, kleed en vloerbedekking
 • Honing in het tapijt, kleed en vloerbedekking
 • Chocolade op het tapijt, kleed en vloerbedekking
 • Tomatensaus op het tapijt, kleed en vloerbedekking
 • Roomijs op het tapijt, kleed en vloerbedekking
 • Mosterd op het tapijt, kleed en vloerbedekking
 • Mayonaise in het tapijt, kleed en vloerbedekking
 • Rode biet op het tapijt, kleed en vloerbedekking
 • Barbecuesaus op het tapijt, kleed en vloerbedekking

 

Algemene tips voor vuil en vlekken in je tapijt, kleed en vloerbedekking

Het is makkelijker om vlekken uit vloerbedekking, tapijten, kleden en stoffering te halen als je deze direct behandelt. Als je huisdieren hebt, dan doe je er goed aan om regelmatig te stofzuigen. Als je ziet dat een vlek of vuil zich aan het opbouwen is op je tapijt of kleed, ga er dan direct mee aan de slag.

Verwijder al het overtollige vuil en dep met een nat doekje op de vlek om te voorkomen dat de vlek zich in de vezels inwerkt.

Voor vlekken van huisdieren, zoals kattenurine, volg de bovenstaande tips en vervolg met een behandeling van Oxi Action Carpet Spray. Met dit product kan je voorkomen dat de vlek je tapijt beschadigd.

Bepaalde vlekken kunnen een onaangename geur verspreiden, zelfs als ze al verdwenen zijn. Als je merkt dat geurtjes achterblijven. Gebruik dan Vanish Powerpowder om het vuil en achtergebleven stoffen te verwijderen. Wrijf het poeder in het tapijt met een zachte borstel, laat het tot 20 minuten intrekken. Sluit af door het deel van het tapijt te stofzuigen, dit kan ervoor zorgen dat je tapijt weer fris ruikt en schoon is.

Volg de Vanish Vlekkengids en ontdek onze probleemoplosser zodat jij goed kunt zorgen voor je tapijten, kleden en stoffen.

Herstel en onderhoud je vloerkleed, tapijt en stoffering met Vanish Powerpowder.