JE KOFFER INPAKKEN

Zwemkleding? Check. Zonnebrandcrème? Natuurlijk! Vlekverwijderaar? Eh… We snappen dat je niet te veel spullen wilt meenemen op vakantie en natuurlijk kun je vlekken ook verwijderen wanneer je weer thuis bent. Hier zijn wat tips om ervoor te zorgen dat je je volledig op je vakantie kunt richten en je geen zorgen hoeft te maken over vlekken.

Zwemkleding? Check. Zonnebrandcrème? Natuurlijk! Vlekverwijderaar? Eh… We snappen dat je niet te veel spullen wilt meenemen op vakantie en natuurlijk kun je vlekken ook verwijderen wanneer je weer thuis bent. Hier zijn wat tips om ervoor te zorgen dat je je volledig op je vakantie kunt richten en je geen zorgen hoeft te maken over vlekken.

Inpakken

Het kan een goed idee zijn om alle spullen die je wilt meenemen eerst bij elkaar te leggen, voordat je ze in je koffer stopt. Zo kun je makkelijker nagaan of je aan alles hebt gedacht, maar het kan je ook helpen bedenken wat je het beste thuis kunt laten als je niet genoeg ruimte hebt. Denk ook na over hoe je de ruimte in je koffer optimaal kunt benutten. Door schoenen en slippers onderaan in je koffer te stoppen en kleding hier overheen te leggen, kun je ruimte besparen. Vergeet ook niet dat je normaalgesproken niet meer dan 100 ml aan vloeibare stoffen mag meenemen in je handbagage als je vliegt. Stop alle vloeistoffen daarom, als dit lukt, in de bagage die je incheckt en verpak ze in een afsluitbaar plastic zakje, om lekken te voorkomen.

Op vakantie!

Je bent veilig geland en ligt nu lekker op het strand in je nieuwe bikini, genietend van de warmte van de zon en het ruisen van de golven. Of je zit in je hotel met een cocktail, terwijl het animatieteam ervoor zorgt dat je geen omkijken hebt naar je kinderen. Het laatste waar je dan aan wilt denken, is vlekken. Op vakantie kunnen er echter wel vlekken ontstaan, van zonnebrandcrème die op je blouse spettert (wat lichte vetvlekken kan veroorzaken), gesmolten ijs dat op je broek druipt, of een per ongeluk omgestoten cocktail. Als je hier niet meteen iets aan doet, is het moeilijker de vlek uit je kleding te krijgen, maar met onze tips is dit geen probleem.

Vlekken verwijderen: thuis en op vakantie

Als er op vakantie een vlek ontstaat in je kleding, verwijder dan zo snel mogelijk de opgedroogde restanten: trek het kledingstuk uit, keer het binnenstebuiten en spoel het af in koud of warm water (afhankelijk van het soort vlek). Een snelle tip voor veel voorkomende vlekken op vakantie: spoel olievlekken af in heet water, bloedvlekken in koud water en tomatensaus in lauw water.

Als je weer veilig thuis bent, is het tijd om de vlekken helemaal te verwijderen. Om de opgedroogde vlekken helemaal uit je kleding te krijgen, moeten de kledingstukken (en vlekken) in de was. De krachtige formule van Vanish Gold Oxi Action Poeder kan vlekken verwijderen in slechts 30 seconden! Vlekken eerst voorbehandelen is een simpele en effectieve methode om vlekken te verwijderen. Volg deze stappen:

  1. In elke verpakking Vanish Gold Oxi Action Poeder vind je een doseerdop. Meng ¼ dosis poeder en ¾ dosis warm water goed door elkaar.
  2. Breng het mengsel aan op de vlek (alleen op de oppervlakte).
  3. Gebruikt de achterkant van de doseerdop om het mengsel in de vlek te wrijven. Laat de oplossing niet langer dan vijf minuten inwerken; spoel het daarna af en stop het kledingstuk in de wasmachine.

Zo! Hopelijk hoef je je zo geen zorgen meer te maken over vlekken. Als er vlekken zijn die na de eerste keer wassen niet volledig verwijderd zijn, kun je ze altijd nog een keer in de was doen, of je kunt de vlekkengids van Vanish raadplegen. Wij wensen je een fijne, zorgeloze vakantie - Vanish verwijdert je vlekken wanneer je weer thuis bent.