ETENSVLEKKEN OP SCHOOL

De meesten van ons herinneren wel lunchen op school. Of je nou een kantinemaaltijd had of een lunchpakket van thuis, schoolmaaltijden waren misschien niet altijd de gezondste maaltijden. Te midden van alle opwinding en het spelen tijdens de middagpauze met je vrienden, eindigden het eten en drinken vaak op je kleding, met vervelende etensvlekken als gevolg!

De meesten van ons herinneren wel lunchen op school. Of je nou een kantinemaaltijd had of een lunchpakket van thuis, schoolmaaltijden waren misschien niet altijd de gezondste maaltijden. Te midden van alle opwinding en het spelen tijdens de middagpauze met je vrienden, eindigden het eten en drinken vaak op je kleding, met vervelende etensvlekken als gevolg!

Tegenwoordig ligt er veel nadruk op kinderen gezond te leren eten. Veel lunchopties hebben een lange weg afgelegd om de laatste voedingswetenschap te weerspiegelen; zorgen dat kinderen voldoende calorieën, voedingsstoffen en eiwitten binnenkrijgen voor de hele dag. Echter, de kledingvlekken blijven!

Hoe oud je kinderen ook zijn, er is een grote kans dat ze er een puinhoop van maken tijdens het eten, en lunchen op school is geen uitzondering. Dankzij het brede assortiment van Vanish producten hoef je je geen zorgen meer te maken over etensvlekken op kleding.

We bekijken de gezondste tussendoortjes om mee te geven aan je kinderen en geven tips over hoe je de meest voorkomende voedselvlekken kunt voorkomen.

Een kijkje in de lunchbox  

Zorg bij het inpakken van de lunch voor je kinderen dat het genoeg is om hun energieniveau de hele dag hoog te houden. Een voedzame sandwich en snack kan wonderen verrichten om de concentratie op peil te houden en kinderen die broodnodige energie boost te geven. Hier zijn enkele suggesties voor een voedzame lunch en snacks om in de lunchbox van je kind te stoppen.

  • Sandwiches, wraps & pita

Geef een sandwich, wrap of pita vol salade mee voor de lunch. Door de koolhydraten zal je kind langer vol zitten en de salade zorgt ervoor dat je kind alle gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Voeg een lichte saus of dressing toe om er zeker van te zijn dat ze alles opeten!

  • Fruit en groente

Geef fruit mee, zoals appels, peren en bananen, of kies voor worteltjes of een handvol snoeptomaatjes, druiven of bessen. Kleine doosjes rozijnen en andere gedroogde vruchten zijn ook goede, eenvoudige opties.

  • Yoghurt

Yoghurt is perfect als tussendoortje: het zit boordevol eiwitten en voedingsstoffen zoals calcium, vitamine B-2, vitamine B-12, kalium en magnesium.

  • Melk

Calcium is een belangrijk element voor een gezonde botgroei en ontwikkeling. Aangezien melk rijk is aan calcium, is het een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat je kinderen genoeg calcium binnenkrijgt. Om bedorven melk te voorkomen kun je een icepack in de lunchbox leggen en de melk ernaast zetten.

Etensvlekken tijdens de lunch voorkomen

Rond lunchtijd is het altijd een drukte van jewelste op scholen. Kinderen scharrelen rond terwijl ze eten, spelen en praten met hun vrienden. Hier zijn een aantal voorzorgsmaatregelen om vlekken te voorkomen tijdens de lunch, als je er niet bent om het schoon te maken:

  • Pak alles zorgvuldig in

Alles wat vloeistoffen bevat moet afzonderlijk worden verpakt in een zakje. In het geval dat een lunchbox valt of een drankje of yoghurtje stukgaat, voorkomen de zakjes dat de rotzooi zich verspreidt.

  • Stop er doekjes bij

Doekjes zijn essentieel voor in een lunchbox. Of ze nou hun melk morsen, yoghurt laten vallen op hun shirt of iets ontploft in hun lunchbox, door de juiste opruimmiddelen mee te geven kan je kind potentiële vlekken gelijk aan pakken.

  • Bedek ze

Het is misschien niet de meest hippe optie, maar als je kinderen zeer slordige eters zijn, kun je overwegen om een schort of een beschermend kledingstuk in hun schooltas te stoppen voor hen om te dragen tijdens de pauzes en de lunch.

Etensvlekken Behandelen

Hoewel je stappen hebt ondernomen om voedselvlekken te voorkomen, gebeurt soms het onvermijdelijke. Hier zijn enkele van onze beste vlekverwijderingstips die deze lunchongelukjes aanpakken:

  • Fruit en groente

Laat warm water over de achterkant van de vlek lopen om vaste stukjes die vastzitten in de stof te verwijderen. Om bepaalde vlekken te verwijderen zoals fruit of groente vlekken in slechts 30 seconden, meng je 1/4 schep Vanish Oxi Action Gold Pink Poeder met 3/4 schep warm water en roer je het tot een pasta. Wrijf het mengsel aan de voor- en- achterkant van de vlek. Was daarna normaal met een extra schepje poeder voor een perfect resultaat.

  • Proteïne

Een krachtige gel, De Vanish Powergel Voorbehanding verricht wonderen op hardnekkige eiwitvlekken. Druk de snelwerkende formule rechtstreeks op de vlek via de speciaal ontworpen inwrijfkop van het product om de formule voorzichtig in te wrijven en laat het gedurende vijf minuten inwerken waarna je het normaal kan wassen.

  • Olie en vetvlekken

Om hardnekkige voedselvlekken veroorzaakt door vet en olie in slechts 30 seconden te verwijderen, combineer je vier liter warm water met 60 ml van Vanish Oxi Action Gel. Week het kledingstuk een uur lang alvorens het te wassen met je gebruikelijke wasmiddel en een extra 60 ml Vanish.

Het is belangrijk om je kinderen een gezonde lunch mee te geven. Het zal hen de hele dag lang energie geven, zodat ze zich kunnen concentreren in de klas. Deze tips voor het voorkomen van voedselvlekken zullen helpen om vlekken te minimaliseren, maar wees gerust, wanneer het onvermijdelijke gebeurt, staat Vanish klaar om te helpen.