BANEN WAAR JE VIES WORDT

Een teken van een dag hard werken: vuile handen en vieze kleren komen het vaakst voor bij banen die fysiek veeleisend zijn of waarbij een werknemer in contact komt met vieze materialen. We nemen een kijkje naar onze top drie banen waar je het meest vies wordt en delen onze tips om veelvoorkomende kledingvlekken te verwijderen met Vanish.

Een teken van een dag hard werken: vuile handen en vieze kleren komen het vaakst voor bij banen die fysiek veeleisend zijn of waarbij een werknemer in contact komt met vieze materialen. We nemen een kijkje naar onze top drie banen waar je het meest vies wordt en delen onze tips om veelvoorkomende kledingvlekken te verwijderen met Vanish.

Top drie banen waar je vies wordt

  • Monteur

Het repareren van auto's als monteur kan een vieze baan zijn. Omgaan met oude onderdelen betekent in contact komen met vet, olie en vuil. Zelfs met een overall aan lekken vet- en- olievlekken vaak door naar de kleding eronder.

  • Loodgieter

Een afwisselende baan; loodgieters worden voor van alles en nog wat gebeld, voor gebroken ketels en lekkende kranen tot geblokkeerde toiletten. Roest, vuil water, chemische reinigingsmiddelen en zelfs de riolering zijn allemaal onderdeel van de baan. Veel van deze vlekken zijn heel moeilijk te verwijderen als ze niet goed worden behandeld.

  • Schilder en decorateur

De persoon die je belt als je nieuw leven wilt inblazen in het interieur van je huis; schilders en decorateurs doen alles, van het pleisteren en het schilderen van muren tot het aanbrengen van behang en het lakken van hout. Deze baan kan leiden tot tal van vlekken en geen van deze zijn makkelijk te verwijderen.

Vies werk betekenen vieze kleding

Ondanks bedekkende overalls en het nemen van voorzorgsmaatregelen om niet vies te worden op het werk, zijn bepaalde vlekken onvermijdelijk in sommige situaties.

  • Vuil

Bij praktische banen kom je vaak met vuil in aanraking. Of het nou veroorzaakt wordt door een loodgieter die aan het werk is onder een gootsteen of een monteur die aan het onderstel van een auto werkt, vuil hecht zich makkelijk vast aan stof.

  • Vet en olie

Vet- en olievlekken komen heel vaak voor, aangezien vet en olie essentieel zijn voor het gesmeerd houden van mechanismen, niet alleen in je auto, maar ook op veel plaatsen rond het huis.

  • Verf 

Als je bent omringd door vers geschilderde muren en waterbestendige behandelingen kun je vlekken verwachten. Een schilder en decorateur hoeft alleen maar een kwast te laten vallen of per ongeluk een muur aanraken om direct verf over te brengen op kleding.

  • Roest

Roestvlekken staan erom bekend dat ze moeilijk te verwijderen zijn uit kleding, iets wat zowel loodgieters en monteurs hebben mogen ervaren. Roest treedt op wanneer ijzer of staal in contact komt met water en zuurstof en kan gemakkelijk worden overgedragen van oude onderdelen en gereedschappen op kleding.

Hardnekkige vlekken verwijderen

Maak je geen zorgen wanneer je kledingvlekken hebt als gevolg van een aantal van deze banen. Vanish heeft een scala aan producten die werken op een aantal van de hardnekkigste kledingvlekken. Hier zijn onze beste tips voor een effectieve vlekverwijdering:

  • Vuil en verf op waterbasis

Verwijder verf op waterbasis en vuile vlekken door restjes op het oppervlak van je kledingstuk af te schrapen. Meng ¾ schep warm water met ¼ schep Vanish Oxi Action Gold Pink Poeder. Wrijf de oplossing op beide zijden van de vlek en kijk hoe het in slechts 30 seconden verdwijnt. Voeg een schep poeder toe aan je wasmachine en was verder normaal.

  • Olie, vet en verf op oliebasis

Om vet- en- olievlekken te verwijderen draai je het kledingstuk binnenstebuiten en gebruik je warm water om de vlek vanaf de achterkant te wassen. Laat het kledingstuk daarna weken in vier liter warm water samen met 60ml Vanish Oxi Action Gold Pink Poeder. Laat het één uur weken en doe het daarna in de wasmachine, met een extra 60 ml Vanish.

  • Roest

Probeer deze huisremedie om roestvlekken te verwijderen. Leg je kledingstuk op een oude handdoek en giet ofwel witte azijn of citroensap direct op de vlek. Dep met een droge doek om eventuele oranje kleurstof te verwijderen voordat je het kledingstuk in direct zonlicht legt. Terwijl de zure vloeistof droogt in de zon, beginnen de vlekken als het goed is te vervagen.

Om vlekverwijderingsresultaten te maximaliseren, moet je het kledingstuk in de wasmachine stoppen met je gebruikelijke wasmiddel en een extra 60 ml Vanish Oxi Action Gold Pink Poedertoevoegen.

Met de verkrijgbare reeks van Vanish producten hoef je je geen zorgen te maken over het verwijderen van vlekken, laat Vanish gewoon het werk doen!