Mascaravlekken verwijderen

Droom je net als iedere vrouw van oneindig lange wimpers? En heb je dus ook altijd een mascara bij de hand? Let wel op, want mascaravlekken op je favoriete outfit zijn een echte nachtmerrie! Door de donkere, vette substantie kan zo'n vlek namelijk heel hardnekkig blijken. Gelukkig is er Vanish Oxi Action. Volg deze instructies en ga voor een superschoon resultaat.

HOE VERWIJDER JE MASCARAVLEKKEN?

Verwijder mascaravlekken bij voorkeur met de Vanish Oxi Action Gel.

mascara

Vanish Oxi Action Gel

Breng de gel aan op de vlek en laat 5 minuten intrekken. Was op het normale wasprogramma, maar voeg 60 ml Vanish Oxi Action Gel toe. Een hardnekkige en ingedrongen mascaravlek? Laat je kleren dan eerst weken. Los 60 ml Vanish Oxi Action Gel op in 4 l warm water en dompel het kledingstuk hierin onder. Laat gekleurde was hoogstens 1 uur en witte was hoogstens 6 uur weken. Ga vervolgens zoals gewoonlijk te werk of spoel overvloedig uit.

Belangrijk:

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan. Gebruik dit product niet op wol, zijde of leder. Vanish is ook ongeschikt voor geboende of geverniste oppervlakken, zoals hout, metaal enz.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?

Meer tips

TIPS OM MASCARAVLEKKEN TE VERWIJDEREN

Waterproof of niet, mascara kan lichte sporen achterlaten op je kleren als je de vlekken niet snel behandelt. Mascara is gewoonlijk donker van kleur en maakt dus behoorlijke vlekken. Hoe langer je wacht om zo'n vlek te behandelen, hoe moeilijker de klus.

MASCARAVLEKKEN VERWIJDEREN – PRAKTISCHE TIPS

Heb je geen Vanish bij de hand? Dat is niet zo erg, want we kunnen je al enkele tips geven. Zelfs ingedrongen mascaravlekken zijn namelijk geen onoverkomelijk kwaad. 

  • Schraap de mascara voorzichtig af met bijvoorbeeld een stomp mes.
  • Besprenkel de vlek met koud water en dep de vlek zachtjes.
  • Steek het kledingstuk daarna in de wasmachine en voeg 60 ml Vanish Oxi Action Gel toe.
  • Belangrijk: Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan.

Andere tips om vlekken te verwijderen

Vanish helpt te verwijderen thee- en rodewijnvlekken. 

WAAROM LAAT MASCARA VLEKKEN NA?

Door de donkere en vette structuur laat mascara hardnekkige vlekken achter. Dergelijke substanties dringen tot diep in de vezels van een stof door, waardoor de vlekken soms heel moeilijk te verwijderen zijn.