Bloedvlekken verwijderen

Vaak merk je een bloedvlek pas op als ze al helemaal in de stof ingedrongen is. Wie ooit al met een bloedvlek te maken heeft gehad, weet hoe moeilijk je ze uit je kleren krijgt. Veel mensen denken dan ook dat een wonde, schram of bloedneus je kleren om zeep helpt. Maar niets is minder waar: met Vanish Oxi Action maakt een bloedvlek geen schijn van kans.

HOE VERWIJDER JE BLOEDVLEKKEN?

Verwijder bloedvlekken bij voorkeur met het Vanish Oxi Action Poeder.

bloed

Vanish Oxi Action Poeder

Was de vlek eerst met koud water uit. Dé sleutel tot succes? Laat de kleding weken. Los een dosis Vanish Oxi Action Poeder op in 4 l warm water (max. 40 °C) en dompel het kledingstuk hierin onder. Laat gekleurde was hoogstens 1 uur en witte was hoogstens 6 uur weken. Was je kleren zoals anders, maar voeg een dosis Vanish toe voor een nóg beter resultaat.

Belangrijk:

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan. Gebruik dit product niet op wol, zijde of leder. Vanish is ook ongeschikt voor geboende of geverniste oppervlakken, zoals hout, metaal enz.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?

Meer tips

TIPS OM BLOEDVLEKKEN TE VERWIJDEREN

Gebruik bij voorkeur koud water voor bloedvlekken, want hierdoor breekt het bloed af en lost het op. In combinatie met lauw of warm water begint het bloed te stollen en krijg je de vlek er niet meer zo gemakkelijk uit.

BLOEDVLEKKEN VERWIJDEREN – PRAKTISCHE TIPS

Heb je geen Vanish bij de hand? Dat is niet zo erg, want we kunnen je al enkele tips geven. Vanish neemt zelfs opgedroogde vlekken onder handen. 

  • Verwijder het bloed zo veel mogelijk met schoon, koud water. Zorg ervoor dat de stof aan weerszijden met het water in contact komt. 
  • Dep de vlek met een vochtig doekje. Opgelet: maak de vlek niet groter.
  • Belangrijk: Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan.

Andere tips om vlekken te verwijderen

Vanish helpt te verwijderen olie-, thee- of ketchupvlekken uit je kleren.