PASTA

Pasta wordt dagelijks over de hele wereld geserveerd. Naar het schijnt werd de eerste pasta in 1154 gemaakt in Sicilië. Pasta kan op veel verschillende manieren bereid worden. Van een simpele spaghetti Bolognese tot lasagna, Carbonara en zelfs een Mac 'n cheese: pasta is een koolhydraat dat vele tafels siert tijdens het avondeten. Maar naast de heerlijke smaak, staat pasta ook bekend om de vlekken die je ermee kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan geknoeide tomatensaus die je er voor je gevoel nooit meer uit krijgt. Ook olievlekken verwijderen kan een uitdaging zijn. Tips voor pasta, saus en vlekken verwijderen!

Pasta wordt dagelijks over de hele wereld geserveerd. Naar het schijnt werd de eerste pasta in 1154 gemaakt in Sicilië. Pasta kan op veel verschillende manieren bereid worden. Van een simpele spaghetti Bolognese tot lasagna, Carbonara en zelfs een Mac 'n cheese: pasta is een koolhydraat dat vele tafels siert tijdens het avondeten. Maar naast de heerlijke smaak, staat pasta ook bekend om de vlekken die je ermee kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan geknoeide tomatensaus die je er voor je gevoel nooit meer uit krijgt. Ook olievlekken verwijderen kan een uitdaging zijn. Tips voor pasta, saus en vlekken verwijderen!

Pasta's

Pasta bestaat in meer dan duizend verschillende vormen en komt uit verschillende regio's in Italië. Typische vormen zoals penne, rotini en spaghetti zullen je waarschijnlijk bekend voorkomen, in tegenstelling tot gigli, lumaconi en garganelli. Pasta's kunnen met de hand worden gemaakt, maar ook wordt er met speciaal keukengerei gewerkt om ingewikkelde lijnen te maken. Deze lijnen zie je bijvoorbeeld goed terug in de pastasoort conchiglie. Om pasta te maken heb je niet meer nodig dan eieren en bloem. Om het jezelf niet te moeilijk te maken, kun je een pastamaker gebruiken. Gedroogde pasta is de meeste voorkomende soort. De verschillende vormen van pasta maken geen direct verschil, maar sommige pasta's, zoals penne, kunnen pastasaus beter 'dragen' dan anderen.

Onze Kooktip

Wil je je pasta eens anders bereiden? Laat de pastasaus dan koken terwijl je de pasta afgiet. Wanneer je de pasta hebt afgegoten, voeg je de deze toe aan de saus. Deze combinatie laat je een minuut koken, terwijl je een beetje bloem toevoegt en de ingrediënten goed mixt. Hierdoor plakt de pasta niet aan de onderkant van de pan en is deze een stuk smakelijker!

Tomatensaus: vlek verwijderen

Tomatensaus is een bekende vlekkenmaker, en de vlek verwijderen is niet zo moeilijk als het wellicht lijkt. Dat geldt ook zeker voor olievlekken verwijderen: begin met het binnenstebuiten keren van je kleding en spoel het deel waar de vlek zit uit met koud water. Hierdoor voorkom je dat de vlek intrekt en haal je een deel van de vlek weg. Vanish Gold Oxi Action poeder toe als je een was gaat draaien.

1)      Mix een kwart schepje poeder met warm water en roer dit door elkaar.

2)      Breng dit mengsel aan op de vlek.

3)      Laat het mengsel vijf minuten rusten op de vlek en gebruik daarna de achterkant van het Vanish schepje om het mengsel zachtjes over de vlek te wrijven.

Hierna was je het mengsel uit het kledingstuk en plaats je het in de wasmachine met nog een extra schep Vanish. Was het kledingstuk op het programma dat je normaal hanteert.